Flexwerken is een term die je de afgelopen jaren waarschijnlijk wel eens voorbij hebt horen komen. Dit is nu helemaal hip en veel grote kantoren doe nu wel op een bepaalde manier aan flexwerken. Wat is dit nou precies en wat zijn de voordelen van flexwerkplekken? En hoe kun je je kantoor omtoveren tot dit concept? In deze blog vertel ik je hier meer over. 

Wat is een flexwerkconcept?

Zoals het deel ‘flex’ al een klein beetje verklapt, gaat het bij een flexwerkconcept over flexibel werken wat betreft de plaatsen op kantoor. Waar je in een traditioneel kantoor allemaal je vaste plek met bureau hebt, kun je op een flexwerkkantoor overal zitten waar je wilt. In theorie zit je dus nooit meer elke dag naast dezelfde collega en heb je geen vast bureau meer waar je elke dag van 9 tot 5 aan zit te werken. Elke dag kun je weer een nieuw plekje uitkiezen afhankelijk van jouw voorkeur. Vaak zie je bij kantoren die dit concept gebruiken dat ze ook verschillende soorten werkplekken creëren. Dan is er bijvoorbeeld een speciale hoek om telefoontjes te plegen of zijn er speciale zitjes om te overleggen met een collega.

De voordelen van flexwerken

Twee jaar geleden heb ik besloten om ook het kantoor van mijn onderneming om te bouwen tot een flexwerkconcept. Dit heb ik gedaan omdat ik vooral veel voordelen hiervan zag. Ten eerste leidt een concept als dit tot meer uitwisseling van kennis en ideeën tussen werknemers onderling. Bovendien houdt het de werksfeer naar mijn mening gezellig en divers. Doordat je elke dag ergens anders zit en met andere collega’s kan praten, is het nooit saai op kantoor. Tot slot kun je de indeling zo ontwerpen dat je dus overal verschillende soorten plekken hebt voor verschillende soorten activiteiten. Dit zorgt voor een erg efficiënt en taakgeoriënteerd kantoor. 

Je kantoor verbouwen

Het is natuurlijk best een onderneming om je hele kantoor om te bouwen tot een flexwerkconcept. Gelukkig kun je het met de juiste voorbereiding relatief snel doen. Het begint uiteraard allemaal met een duidelijk design en een nieuwe indeling. Aan de hand van dit design moeten er eventueel meubelen aangeschaft worden die hierbij passen. Daarna is het slechts nog een kwestie van verhuizen. Doe alle kleinere, breekbare spullen in bubbeltjesplastic in verhuisdozen en sla deze even tijdelijk ergens op. Dan kun je gaan schuiven met alle meubels totdat jij het gewenste flexwerkkantoor hebt gecreëerd!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie