Representativiteit en flexibiliteit, het wordt tegenwoordig allemaal van ons gevraagd. Een groot gedeelte van werkend Nederland zit dagelijks op kantoor. We komen niet altijd in contact met klanten, maar vaak vragen we onszelf wel af of we representatief genoeg zijn. Zelf zit ik dagelijks met sneakers aan op kantoor, maar is dit wel correct richting je collega’s en eventuele bedrijfsbezoekers? Graag bespreek ik dit onderwerp en mijn ervaringen in mijn blog op Officestuf.nl Het is namelijk een goed idee om dit bespreekbaar te maken, dat is echt niet gek. Loop jij liever op je eigen schoenen of trek jij nette schoenen aan als je naar werk gaat? Het zal allemaal te maken hebben met je eigen wensen of de wensen van je werkgever.

Wanneer wel representatief en wanneer niet?

De algemene regel kent toch iedereen wel. Als je in contact met klanten bent moet je representatief zijn en professioneel overkomen. Dat kom je in ieder geval niet in je trainingsbroek en je pullover. Gaat je trainingsbroek dan weer iets te ver op kantoor? Dat vind ik wel. Een trainingsbroek is bedoeld om lekker in te relaxen en op kantoor wordt er toch wel van je verwacht dat je gaat werken. Het is toch vreemd om hier over na te denken, wat wordt er namelijk wel gedoogd door de maatschappij en wat niet? De voorkeuren van je werkgever zullen zeker meespelen. Toch moet iedereen wel kunnen werken in kleding waar hij of zij zich prettig in voelt. Ben jij niet van de maatpakken? Dan heb ik bij deze alvast het advies om niet bij de bank te gaan werken. Daar moet je namelijk altijd een pak aan. Een fatsoenlijke regel is dat je jezelf netjes kleedt als je klanten op bezoek krijgt of als je daar op bezoek gaat.

Werkschoenen, wanneer moeten we die dragen?

Zoals ik eerder al zei loop ik zelf graag op sneakers. Als ik op bezoek ga bij een klant, dan trek ik nette schoenen aan. Verder loop ik overdag gewoon op normale sneakers, deze zitten namelijk gewoon erg lekker. Toch kunnen werkschoenen ook heel comfortabel zitten heb ik gemerkt. Nette schoenen zijn dus ook gewoon prima schoenen die je dagenlang aan kunt trekken. Dat is geen enkel probleem, twijfel dus ook vooral niet om een mooi paar aan te schaffen. Je bent dan niet alleen netjes maar ook erg representatief.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie