Een 9 tot 5 baan, 5 dagen in de week dezelfde houding. Iedereen weet dat ons lichaam daar niet voor gemaakt is, maar toch denken we daar niet aan wanneer we het toch doen. We zitten elke dag te lang en sporten hiernaast te weinig. Ook merk je al snel dat je niet de juiste houding aanneemt achter je bureau.

Het ligt niet alleen aan de houding, maar ook de korte bewegingen die je maakt tijdens je werk. Je hand beweegt alleen bij de muis of wanneer je typt op je toetsenbord. Ook in deze kleine bewegingen zitten kleine blessures verborgen. Maar hoe kan je hier rekening mee houden?

De juiste stoel

Het eerste, en eigenlijk het belangrijkste, zorg altijd voor een juiste stoel. Want niets is zo slecht als het aannemen van een slechte houding. Je voelt het door in je rug en in je nek, en dit merk je goed aan het einde van de dag. Wanneer dit regelmatig gebeurt, kan je hier op lange termijn veel last van krijgen. Een goede houding is daarom cruciaal. Zorg daarom voor een goede stoel. Een stoel waar je met een rechte rug kan zitten en je benen in een hoek van 90 graden hebt. Dan is de eerste stap voor een goede houding gemaakt.

Je handen

Je handen zal je denken. Ja je handen. Ook hier kan je een blessure in krijgen, of een irritatie. Omdat je veel bezig bent met typen, tekenen of een andere handeling is het gemakkelijk om je duim te verstuiken of te overbelasten. Om de last wat minder te maken, kan je gebruik maken van een duimbrace. Hierbij wordt de druk van je handen gehaald, en is de kans op een blessure in jouw hand of arm kleiner.

Geen stijve nek meer

Zorg dat de bovenkant van je scherm op ooghoogte zit. Hiermee zorg je ervoor dat je je hoofd altijd recht houdt en niet langdurig met een gebogen nek zit. Hierdoor ontlast je goed je nek en heb je minder vaak last van de spieren in je nek. Dat scheelt weer een hoop.

Dus zorg voor de juiste houding, dan voel je gelijk wat rust in je lichaam. Een betere houding zorgt voor minder lasten. Dus weg met de stijve nek, pijn in de rug of arm en we gaan voor productieve dagen op kantoor en thuis.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie