In Nederland zijn er erg veel bedrijven en fabrieken te vinden waar altijd gevaar op de werkvloer aanwezig is. Ondanks dat de Nederlandse werkvloeren behoren tot de allerveiligste werkvloeren van de wereld, gebeuren alsnog regelmatig ongelukken. Ongelukken op werkvloeren zijn in de meeste gevallen zeer heftig en hebben soms zelfs een dodelijke afloop. Dit heeft ermee te maken dat bedrijfsongevallen voornamelijk voorkomen op werkvloeren waar er gewerkt wordt met zwaar materieel of levensgevaarlijke machines. Wanneer jij een bedrijfsongeval ziet gebeuren dan is het belangrijk dat jij weet wat je moet doen. Niet iedereen weet precies wat er moet gebeuren als een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel.

 

Breng jezelf in veiligheid 

Wanneer jij een bedrijfsongeval ziet gebeuren dan is het erg belangrijk om jezelf eerst in veiligheid te brengen. Het is namelijk niet de bedoeling dat je zelf ook slachtoffer wordt van het bedrijfsongeval. Wanneer jij jezelf in veiligheid hebt gebracht en het is veilig genoeg, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk het slachtoffer te helpen. Tegelijkertijd is het belangrijk om iemand de opdracht te geven om direct de hulpdiensten in te schakelen, dit zodat die het slachtoffer kunnen verzorgen. Ook is het belangrijk dat de leidinggevende zo snel mogelijk op de hoogte gehouden wordt van het bedrijfsongeval, want hij of zij weet precies wat er moet gebeuren. 

 

Maak een melding van het ongeluk 

Wanneer er een bedrijfsongeval heeft plaatsgevonden dan is dat in de meeste gevallen te wijten aan het bedrijf waar jij voor werkt. Dit is precies de reden waarom jij als werknemer een melding van het ongeval moet maken. Een melding van het ongeval maken kun je doen bij verschillende instanties die dan de werkvloer op veiligheid komen keuren. Hiermee zorg je er onder andere voor dat er niet nog iemand slachtoffer wordt van een onveilige werkomgeving.

 

Raad het slachtoffer een letselschade advocaat aan 

Het kan uiteraard ook zijn dat een collega van je te maken heeft gehad met een bedrijfsongeval. Voor het slachtoffer is het enorm belangrijk om een vergoeding te krijgen voor het ongeval. Het is daarom belangrijk om het slachtoffer een letselschade advocaat Tillburg of een letselschade advocaat Eindhoven aan te raden. Zonder letselschade advocaat is er namelijk een kans aanwezig dat je collega te weinig geld of zelfs niets van het bedrijf krijgt. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan direct geregeld worden, mits jij of het slachtoffer ook direct contact opneem met een letselschade advocaat. De kans is echter niet zo groot dat dit gebeurd.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie