Je hebt vast weleens gehoord van een chiropractor hilversum. Alleen waarmee kan een chiropractor je nou precies helpen? Een chiropractor helpt je op het moment dat je pijnklachten hebt die je belemmeren tijdens het bewegen. Het is slim om niet met pijnklachten te blijven rondlopen. Als pijnklachten je belemmeren tijdens het bewegen dan kan dit ervoor zorgen dat je op den duur namelijk klachten ontwikkeld doordat je bepaalde delen overbelast of juist ontziet tijdens het bewegen. Een chiropractor stelt een behandelplan op om je zo snel mogelijk en op de beste manier van je pijnklachten af te helpen. Voor een chiropractor heb je geen doorverwijzing van een huisarts nodig en je kan dus altijd een afspraak inplannen om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

Wat doet een chiropractor precies

Om te beginnen gaat een chiropractor kijken wat voor klachten je hebt en waar deze vandaan komen. In veel gevallen zullen ze je bijstaan om te leren om beter te bewegen. In veel gevallen zijn pijnklachten gerelateerd aan een verkeerde manier van bewegen. Daarna worden je spieren en gewrichten sterker gemaakt. Hiervoor krijg je speciale oefeningen en je kan dit thuis doen of op speciale apparaten in de praktijk. Op het moment dat je spieren en gewrichten sterker zijn dan zullen je pijnklachten ook af gaan nemen. Als laatste wordt ervoor gezorgd dat je klachten helemaal wegblijven zodat je niet meer met pijn hoeft te leven. Om dit alles te bewerkstelligen wordt er samen met je een behandelplan opgesteld. Zo heb je inzicht in wat er gebeurt en wat de uiteindelijke doelstelling is.

Veelgehoorde klachten bij een chiropractor

Veel mensen komen bij een chiropractor terecht omdat ze rugklachten hebben. Dit is vaak in de lage rug, maar hoeft niet altijd het geval te zijn. Rugklachten kunnen bestaan uit zowel pijn als stijfheid. Elk type rugklachten is namelijk weer anders. In veel gevallen hebben rugklachten geen specifieke oorzaak en ze zijn dan ook prima te behandelen. Rugklachten kunnen met veel zaken te maken hebben zoals de zenuwfunctie, de doorbloeding, de tussenwervelschijf, de banden, gewrichten of de spieren. Op het moment dat een of meerdere zaken hiervan niet goed functioneren zal je al snel rugklachten ontwikkelen. Je wervelkolom is een beweegketen die zeer complex is. Een van de scharnieren hiervan kan makkelijk overbelast raken. Dit kan door dagelijkse houdingen al gebeuren. Je wervelkolom krijgt dagelijks veel op zijn dak, zowel bewegingen als houdingen en het tillen van dingen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie