Een mistgenerator is een nog vrij onbekend woord voor het grote publiek. Bij het woord denk je misschien snel aan een apparaat dat mist creëert voor bijvoorbeeld het maken van een film of voor op het podium van een musical. Echter dient een mistgenerator hier niet voor, maar dat is zijn doel dan wel? In deze blog ga ik uitleggen wat een mistgenerator is en waar deze voor dient.

Een apparaat dat mist creëert, dat gedeelte klopt zeker. Het is echter niet bedoeld voor het effect bij maken van films of bij een musical. Nee, verder zou je er bijna niet vanaf kunnen zitten. Mistgeneratoren zijn namelijk bedoeld om het een binnentredende dief moeilijker te maken. U kunt zich de situatie waarschijnlijk al voorstellen. Een dief heeft ondanks alle pogingen om hem buiten te houden toch zijn weg naar binnen gevonden. Maar dat is natuurlijk niet het einde. U wilt niet dat de dief weg kan komen met uw dierbare bezittingen. Hier gaat de mistgenerator zijn werk doen. Zodra de dief een kamer binnenkomt en het apparaat getriggerd wordt, gaat het apparaat binnen enkele seconden de volledige kamer vullen met een dikke rookmist.

Het effect

Behalve dat de inbreker zich natuurlijk rot schikt, kan hij nu niet verder dan 30 cm voor zich uit kijken. De eerste gedachte van de inbreker zal dan zijn om zich uit het gebouw te verwijderen. Stel dat is niet zo, dan blijft het nog steeds erg moeilijk voor de dief om zich te verplaatsen en te zoeken naar uw dierbare spullen. Door de rook kan de dief namelijk maar een kleine afstand voor zich uit kijken. In de tussentijd kan een stil alarm u en de politie alarmeren dat er iemand het gebouw heeft binnen getreden. Uiteraard wilt u niet dat het zover komt, maar als de dief als in het gebouw is, is een mistgenerator een goede oplossing om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken.

Overigens hoeft u zich geen zorgen te maken dat de mist uw spullen zou beschadigen. De mist vult de gehele ruimte, maar kan ook weer verwijderd worden door een paar uur de ramen open te houden. Hierna is er geen schade aan uw spullen en hangt er ook geen vreemde geur. Vergeet uiteraard niet om de ramen weer te sluiten en blijf thuis zolang de ramen open zijn, u wilt een inbreker namelijk geen tweede mogelijkheid bieden om uw kostbaarheden te stelen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie