Veel en hard werken daar worden de meeste van onze bazen enorm blij van. Ook geeft het jezelf een goed gevoel als je hard aan de slag bent en veel resultaten boekt op een dag. Toch hebben veel onderzoeken bewezen dat aan één stuk door met hard werken bezig zijn funest is voor de productiviteit en sfeer op de werkvloer. Af en toe even ontspannen en niet bezig zijn met werk geeft je vaak de nodige actieve energie om daarna weer volgas bezig te zijn. Veel werkgevers kiezen er dan steeds vaker voor om een stukje vermaak op kantoor aan te brengen. Dit kun je zelf zo gek maken als je zelf wilt natuurlijk, maar meestal kun je met veel kleine dingetjes al voor een hoop vermaak zorgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik geef je er graag een paar. Doe er vooral je voordeel mee!

Gamen op de werkvloer

De eerste tip die ik jullie graag mee geef als werkgever is het aanschaffen van een spelconsole op de werkvloer. Een potje virtueel voetballen of even racen tegen elkaar versterkt niet alleen de onderlinge band, je zorgt ook nog voor een beetje gezonde competitie onderling. Mijn werkgever heeft onlangs een aantal 3DS gekocht, een 3DS kopen is een hele gemakkelijke optie. Ik ben zo verslaafd dat ik zelf ook een new 3ds xl ben gaan kopen. Verder hebben wij via een mooi dealtje met een klant ook nog een tafeltennistafel en een airhockey tafel op de kop weten te tikken. De bedrijfskantine verandert zo langzamerhand in een ware speelhal, maar een stukje ontspanning hebben we zeker. Op de vrijdagmiddagborrel organiseren we daarnaast een aantal toernooien en de strijd op de ranglijst wordt altijd afgesloten met een mooie prijs. 

Sport en voeding

De sportieve mensen onder ons weten het wel, bewegen en voeding zijn de sleutel tot een gezond lichaam. Een werkgever kan dit natuurlijk een klein beetje stimuleren, want gezonde werknemers werken nou eenmaal productiever. Op veel kantoren worden dan tegenwoordig ook bootcamplessen gegeven en in uitzonderlijke gevallen heeft een kantoor zelfs een sportschool ingebouwd zitten. Door midden op de dag te sporten kun je daarna met hernieuwde energie weer aan de slag. Ook kun je als werkgever eens voor een afwisselende lunch kiezen. Uit de sleur van het standaard broodje met pindakaas kun je tijdens een gezamenlijke lunch wederom de sfeer verbeteren. Veel werknemers zijn zelfs bereid om hier zelf een gedeelte van te betalen. Het enige wat jij als werkgever moet doen is zorgen dat de lunch op tijd wordt bezorgd! 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie