Ik werk al jaren met veel plezier op hetzelfde kantoor. Ik heb leuk en uitdagend werk en ik ga er met plezier heen. Tot voor kort gewoon met het openbaar vervoer. Het is maar een paar haltes. In de zomer kan ik op de fiets. Ideaal eigenlijk. Maar een tijdje geleden kreeg ik een aanbieding die ik niet kon weigeren: een promotie. Die kans wilde ik natuurlijk grijpen. Het betekende alleen wel dat ik niet meer alleen op hetzelfde kantoor zou gaan werken maar dat ik heen en weer zou gaan reizen tussen locaties. Soms op de gekste tijdstippen. Met het openbaar vervoer zou dat uren kosten, met hier en daar zelfs een paar keer overstappen. Niet erg handig. Ik moest maar een tweedehands auto kopen. Dat zou mijn nieuwe baan een stuk makkelijker maken.

Tweedehands auto kopen: online

Dat ik een tweedehands auto kopen moest stond voor mij al vrij snel vast. Ik heb namelijk geen geld voor een nieuwe en op afbetaling wil ik niets kopen. Gelukkig heb ik altijd veel gespaard dus ik kon opzoek naar een leuk autootje. Tja, toen betrad ik dus een wereld die ik helemaal niet kende en vind dan door de bomen het bos nog maar. Je hebt een enorme keuze in tweedehands auto’s online, maar dan ook echt een enorme keuze. Ik wist echt niet waar ik het zoeken moest. Gelukkig kon ik terugvallen op wat experts binnen mijn vriendenkring. Samen togen we naar dealers voor proefritten en meer informatie. Als absolute leek is mijn enige eis een beetje een leuk autootje. Leuke kleur, leuke look. Maar mijn vrienden wezen me erop dat er nog een aantal andere zaken veel belangrijker waren. Kilometerstand, onderhoudsboekje, garantie en noem maar op. Alsof ze ware monteurs waren bekeken ze de uitgekozen auto’s grondig en stelden allemaal ingewikkelde vragen aan de dealers. Gelukkig maar want ik eindigde met een fantastische tweedehands auto die nog leuk is om te zien ook.

Pendelen tussen kantoren

Inmiddels pendel ik alweer een paar maanden bijna dagelijks op en neer in mijn auto tussen de diverse kantoren waar ik nu werk. Ik vind het heel leuk om niet alleen op mijn oude plek te zijn, maar ook op andere kantoren waar ik nieuwe mensen leer kennen. De afwisseling maakt mijn werk nog leuker dan het toch al was. En mijn auto? Die gaat trouw mee en rijdt me van hot naar her zonder problemen. Ook tweedehands auto’s kunnen prima zijn!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie