Tips bij het gebruiken van een rolsteiger

De ‘R’ zit weer in de maand. Dat betekent dat het weer koud wordt buiten en voor veel mensen dat het klussen kan gaan beginnen. Door de pandemie zijn menig mensen als enige tijd aan het klussen. Afgelopen maand moest ik er zelf ook echt aan geloven. Het was namelijk tijd voor ons om een groot project te starten, namelijk het verven van de buitenkant van het huis. Ik woon zelf in een vrijstaand huis met op de tweede verdieping houten planken tegen de muur. Deze zijn donkergroen, of beter gezegd, waren donkergroen. Ze zijn ondertussen zo erg verkleurd dat dit niet meer te zien is. De afgelopen maand heb ik mij braaf op een rolsteiger gehesen om te verven. Verven op een rolsteiger is leuker en makkelijker dan je denk. Als jij ooit plant om een rolsteiger te gebruiken dan heb ik alvast een aantal tips voor je.  

 

Gebruik een rolsteiger en een steigeraanhanger

Dit is misschien wel de beste tip die ik iedereen wil meegeven. Een steigeraanhanger maakt het zo veel makkelijker om de rolsteiger te verplaatsen. De rolsteiger neem je natuurlijk als een soort versimpelde IKEA-bouwpakket mee naar huis. Een steigeraanhanger maakt dit veel makkelijker. Met een steigeraanhanger kan je alle planken en stangen met gemak vervoeren. Anders had ik een busje of aanhangwagen moeten huren. Dan kan ik beter natuurlijk een steigeraanhanger huren. Je krijgt hierbij ook meteen alle benodigdheden zoals katrollen om te zorgen dat de steiger compleet bij je huis aankomt. Mijn volgende tip is om, zeker in deze tijd, de rolsteiger een beetje te isoleren. Het zal je namelijk niet verbazen dat het koud is als je op drie meter hoogte op een steiger staat. Er zijn een aantal manieren waarop je dat kan doen.

 

Maak het jezelf comfortabel

Een rolsteiger zelf heeft natuurlijk stangen rondom de steiger om ervoor te zorgen dat je er niet van af valt. Zelf had ik het na twee dagen zo koud op de stijger dat ik heb besloten om de steiger in te pakken in huishoudfolie. Dit is een perfecte oplossing om de rolsteiger een stuk warmer te houden. Zeker als je hier een week op moet staan maakt het de klus een stuk dragelijker. Aan het einde van de klus kan je de folie simpelweg weer van de rolsteiger afhalen en het weggooien. Andere opties als doeken spannen raad ik niet aan, huishoudfolie is simpel en werkt enorm effectief. In de zomer zal ik het niet doen, dan maak je bijna een sauna van je stijger. Aan het einde van mijn verfklus kijk ik erg positief terug op het resultaat. Je moet het jezelf natuurlijk ook een beetje makkelijk maken.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie