Vaak zijn er een aantal aanpassingen of zelfs verbouwingen die gedaan moeten worden als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning. Je wilt het natuurlijk nog naar je eigen smaak en voorkeuren aanpassen voordat je daar gaat intrekken. Ook zijn er huizen die helemaal afgewerkt zijn en waar vrij weinig meer aan hoeft te gebeuren. Maar dat zijn over het algemeen huizen die duurder zijn wat betreft de prijs. Huizen waar nog wel het een en ander aan moet gebeuren zijn over het algemeen iets goedkoper. Zelf ben ik net afgestudeerd en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe woning. Ik had nog niet zo’n grote spaarpot om een huis te kopen die volledig gerenoveerd was. Voor mij was het interessanter om een huis te kopen waar nog wel het een en ander aan moest gebeuren. Het hoefde voor mij geen bouwval te zijn, maar het huis moest nog wel in een goede staat verkeren.

De zoektocht naar een nieuwe plek

Op het internet zijn er gelukkig genoeg verschillende websites waarop je kunt zoeken en filteren wat betreft zowel koopwoningen als huurwoningen. Ik was al vrij snel zeker van mijn zaak en heb een paar bezichtigingen gepland bij vier huizen. Ik werd van goed advies voorzien van vrienden en familie waardoor het duidelijk was waar ik zoal rekening mee moest gaan houden. Nadat ik alle bezichtigingen gedaan had, heb ik even een paar dagen de tijd genomen om na te denken. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt voor een appartement in Den Haag. Dat had naar mijn mening de meeste pluspunten en het sloot ook het beste aan bij mijn wensen en voorkeuren. En gelukkig hoefde er ook niet veel meer aan te gebeuren.

De verhuizing kan beginnen

Samen met mijn vader en met mijn broer heb ik alle muren geschilderd en nog wat andere kleine klusjes gedaan. De enige grote klus die moest gebeuren was het leggen van een nieuwe laminaatvloer. Ik kreeg het advies om te kijken naar laminaat inclusief leggen Den Haag, zodat ik de nieuwe vloer er niet zelf in hoefde te leggen. Ik had de keuze uit veel verschillende mooie houten vloeren. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op een lichtbruine laminaatvloer en die is bij de oplevering gelijk in mijn nieuwe woning gelegd. De verhuizing kan beginnen!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie