Stropdassen op kantoor zijn bij lange na niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. In elke corporate omgeving droeg elke werknemer een pak met stropdas en droegen de dames en nette pantalon of rok. Dit is in deze tijd niet altijd meer zo vanzelfsprekend. Er zijn namelijk veel branches aan verschuiving aan het maken naar een casual omgeving. Ik ben van mening dat dit een slechte zaak is en ik zal je de voordelen van een net pak met een mooie stropdas vertellen in mijn blog.

Stropdassen horen bij het kantoor

Een stropdas hoort bij het kantoor. Het kantoor is een zakelijke omgeving waar elke werknemer er zakelijk moet uitzien. Het is namelijk niet zo dat de helft er zakelijk mag bijlopen en de helft in casual alledaagse kleding. Dat geeft misschien niet de juiste sfeer binnen de organisatie die het bedrijf wil uitstralen.

Voordelen van een stropdas

Een stropdas zorgt voor een formele sfeer en geeft je een zakelijke uitstraling. Naast deze feiten kan je met een stropdas verschillende dingen doen. Zo zorgt een nieuwe stropdas voor een nieuwe look. Zo hoef je niet je hele garderobe aan te passen maar kan je gewoon een óf twee stropdassen aanschaffen om een nieuwe frisse look te geven aan je garderobe. Stropdassen zijn namelijk in gigantisch veel kleuren en met verschillende patronen verkrijgbaar. Zo hoef je niet gelijk een nieuw overhemd aan te schaffen.

Een echte stropdas fanaat heeft natuurlijk een gigantische collectie. Ik kan mezelf er wel op betrappen dat ik vaak dezelfde stropdas wil dragen. Deze favoriete stropdas is echter wel aan vervanging toe na al die tijd. Ik ben een echte casual stropdassen drager en zal vaak op verschillende gelegenheden een stropdas dragen. Zelfs als het gaat om niet zakelijke gebeurtenissen of feestjes. Ik wil er namelijk gewoon zakelijk uitzien. Een zakelijk uitstraling trekt een bepaald soort mensen aan en daar praat ik het liefst mee. Dit heb ik gemerkt over de jaren heen.

Stropdas al cadeau!

Als één van mijn vrienden jarig is ben ik altijd degene die een stropdas cadeau geeft. Mijn vrienden zijn namelijk echte casual kledingdragers en moeten soms even herinnert worden dat het niet alleen maar om casual kleding gaat. Er moet ook gewerkt worden in zakelijke kleding. Dus mijn mening is dat men best casual kleding mag dragen tijdens alledaagse gebeurtenissen maar als het op werken in een kantoor aankomt moet men er zakelijk bijlopen en gewoon een mooie bijpassende stropdas dragen!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie