Het huidige virus brengt rare dingen met zich mee. Een kennis zijn huur was net verlopen en hij had eigenlijk maar twee keuzes: ergens tijdelijk iets vinden of weg uit Amsterdam. Door omstandigheden zou hij dan alleen bij zijn Oma terecht kunnen, en als feestbeest leek dit hem bijzonder onverstandig. Daar kon ik me wel in vinden, dus heb ik hem aangeboden om bij mij te blijven. Ik zit anti-kraak dus plenty ruimte om mee te werken in het kantoorpand (en een milde beheerder.). Maar ik had eigenlijk niet door dat iemand praktisch een maand in huis zou hebben. Nu alles op slot gaat is het moeilijker dan ooit om een plek voor hem te vinden. Enfin, wat heeft de titel nou te maken met dit?

Een echte muziekliefhebber

Ik wist van hem dat hij een muziekliefhebber was, en was dus enigszins verrast dat hij met alleen een soundbar kwam. “Een JBL Flip 5 soundbar wit”, zijn slagzin als het ging om het object in kwestie te beschrijven. Zelf heb ik niets met muziek. Ik luister het wel natuurlijk, en ik heb mijn voorkeuren, maar niet dat ik wild ben van muziek op de manier dat sommige mensen dat zijn. Je weet de mensen die ik bedoel, niet die types die het hebben over een leitmotiv maar helemaal erin opgaan. Nou zo een type is hij dus, en de voordelen van de soundbar kon hij ten sterkste beamen.

Een verbeterde smaak

In het begin kon ik nauwelijks het verschil horen ertussen. Het klonk wel helderder, om het maar zo te beschrijven. Niet genoeg voor mijn nieuwe huisgenoot. Deze zette dan ook een sound sampling op, een soort van muzikale wijnproeverij (en nee, ik hoofde geen oortjes uit te spugen.). Hij had een drietal nummers geselecteerd om het verschil te duiden. De eerste was een klassiek concertstuk, de tweede een popnummer en de derde iets elektronisch. Eerst moest ik iets luisteren op mijn mobiel, dan met mijn oortjes in, dan met zijn koptelefoon en tenslotte de soundbar. Zijn hoop was dat ik de verschillende instrumenten uit elkaar zou kunnen halen bij de eerste, dat ik de drum kon onderscheiden bij de tweede en tenslotte het verschil van de bas kon horen. Je vermoedt al dat ik dit achteraf te horen kreeg en niet het onderscheidend oor had ervoor. Voor de goede vrede (en het vermijden van een nieuwe sampling) heb ik me eruit gebluft. Als iemand een woonplaats weet in Amsterdam welke te huur is, laat dan graag een reactie achter.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie