Bestaat jouw leven vooral uit het checken van je mobiel om te zien of je er al meer likes bij hebt gekregen? Ben je continu bezig met het bedenken van posts waardoor je meer likes en meer comments zult krijgen? Merk je dat je iedereen die je ontmoet wilt checken op Facebook, Instagram en de andere social media? Lijdt je werk eronder? Ben je met niets anders meer bezig dan met social media? Dan kun je zomaar een social media verslaving hebben. Dat klinkt misschien grappig, maar als het je leven gaat beheersen, dan is er dus echt iets aan de hand.

Een social media verslaving is heftig

Een social media verslaving lijkt misschien een stuk minder heftig dan een alcohol- of tabaksverslaving, maar het is en blijft een verslaving. Je zult er hard aan moeten werken om er van af te komen. En de kans dat dat je in je eentje lukt is, helaas, maar klein. Natuurlijk kun je het zelf proberen. Je kunt je afmelden op de diverse social media en je dus heel bewust moeten aanmelden op het moment dat je wilt gaan kijken. Je kunt je mobiel in de ban doen of deze alleen op bepaalde tijden "mogen" pakken van jezelf. Maar de kans dat je de mist in gaat is vrij groot. Een goede online therapie kan dan de oplossing zijn.

Online therapie kan ook jou helpen

Als je hebt besloten dat het klaar moet zijn met je social media verslaving, dan kun je je aanmelden voor online therapie. Je werkt dan in een beveiligde omgeving samen met een of meerdere therapeuten aan jouw problemen. Je krijgt opdrachten, krijgt Cognitieve Gedragstherapie en leert omgaan met je beperkingen. Een verslaving is vaak meer dan de verslaving op zich. Je hebt vaak te maken met bijkomende klachten als slapeloosheid, depressie, piekeren en noem het verder maar op. Deze therapie pakt ook deze problemen aan.

Therapie is altijd dichtbij

Een groot voordeel van online therapie is dat het altijd dichtbij is. Je werkt dus in een veilige omgeving en praat met je psycholoog vanuit je eigen huis. Of vanuit je vakantiehuis. Het grote voordeel van online therapie is dat je op ieder gewenst moment kunt starten. Je hoeft niet eerst terug te zijn van vakantie of geen COVID-19 klachten meer te hebben. Je zult zien dat ook jouw social media verslaving, na een intensieve therapie, goed onder controle te houden is. Je kunt dan weer door met het échte leven!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie