Een sollicitatie zal voor veel mensen een spannende ervaring zijn en blijven. Daarom is het door velen zeer gewenst als je een goede indruk maakt. Zo wil je op alle vlakken goed voorbereid zijn en optimaal presteren. Dit geldt zowel voor jouw houding tegenover de persoon die jou meeneemt in het sollicitatieproces als alles van je van te voren kan voorbereiden. Zo begint het over het algemeen met een zogeheten sollicitatiebrief. Hierbij is een net taalgebruik en correcte spelling van ongekend belang in jouw zakelijke brief. Het kan dan ook voorkomen dat dit jou juist het moeilijkst afgaat. Continu struikel jij dan over alle zinnen en ben je voor je gevoel eeuwen bezig om nu eindelijk die vervelende brief eens af te krijgen. Misschien is daarom extra hulp bij je sollicitatiebrief niet eens zo verkeerd?

Het huidige ‘Algemeen Beschaafd Nederlands’

Moeite hebben met het juist toepassen van je Nederlandse taal, is helemaal niks nieuws en bovendien niets om je voor te schamen. Studies bevestigen dat veel meer Nederlanders in de huidige maatschappij hier moeite mee hebben. Daarnaast is en blijft Nederlands een van de moeilijkere talen op de wereld. Laat staan hoe je de grammatica juist leert toepassen. Hier kan je echter sneller beter in worden. Hoe dan ook, voor op het moment dat je een sollicitatie hebt, is op de lange termijn het aangenomen worden belangrijker dan foutloos taalgebruik.

Een voorsprong hebben

Wat jij echt nodig hebt, is een voorsprong vergeleken met alle anderen die zich net zoals jij sterk maken voor die ene functie. Het opvallen met sollicitatiebrief is hierbij een slimme zet. Hoe professioneler en zorgvuldiger je overkomt, hoe groter de kans is dat je aangenomen zult worden. Zo zul je sneller uitgenodigd worden voor een gesprek en kan je vanaf dit moment ook je ervaring en vaardigheden verduidelijken op je eigen manier. Zonder op je spelling te hoeven letten, want praten werkt vanzelfsprekend net wat anders.

Het vervolg van de sollicitatieprocedure ligt in jouw handen

Goed, na je brief is in het gesprek belangrijk dat je jezelf netjes en verantwoordelijk presenteert. Wijk echter niet teveel af je eigen persoonlijkheid, want dat kan later eventueel ongemakkelijk uitpakken. Probeer niet teveel zorgen te maken, want sollicitaties komen en gaan. Als je alles hebt gedaan wat in jouw macht ligt, is het simpelweg afwachten. Blijf altijd jezelf en houdt een nuchter karakter. Ga erop af met deze houding: nee heb je en ja kun je krijgen!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie