Het is tegenwoordig erg populair om een eigen bedrijf te hebben. Veel mensen vinden het fijn om hun eigen baas te zijn. Je kunt zelf je tijd indelen en je eigen regels maken, en je hoeft je niet te verantwoorden. Dat is fijn, maar natuurlijk heeft het eigen baas zijn ook risico’s en valkuilen. Juist omdat je zelf de eindverantwoordelijke bent kun je niet op anderen leunen. Een groot gevaar is ook dat je je werk- en privéleven niet meer uit elkaar kunt houden. Van tevoren denk je natuurlijk: dat overkomt mij niet. Maar zoiets sluipt er langzaam in en als je door hebt dat het is gebeurd, is het al te laat. Je beantwoordt in je vrije tijd nog even snel een mailtje, of pleegt nog dat laatste belangrijke telefoontje aan het ontbijt. Zo zit je altijd met je hoofd bij je bedrijf. En dat kan heel kwalijk zijn. Nooit even rust nemen en echt iets anders doen levert heel veel stress op. En stress is ongezond! Daarom zijn hier een aantal tips om te zorgen dat je jezelf niet verliest in je bedrijf.  

Gebruikt een werktelefoon

Het is wel een kleine investering, maar het is zeker de moeite waard om een aparte mobiele telefoon te hebben voor werk-gerelateerde dingen. Zodat je niet als je je moeder een berichtje wil sturen, ook allerlei business mails binnen ziet komen. Het is fijn om een toestel te hebben dat je echt weg kan leggen. 

Plan vrije tijd in

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Als je een vrije dag plant, zorg dan dat je alle apparaten die je voor je werk gebruikt, lekker uit kan zetten. Als je in je hoofd nog bezig bent met werken, is het geen vrije dag. En zorg er ook voor dat je genoeg vrije dagen of dagdelen plant. Een dag per week is weinig tijd om even tot rust te komen en op te laden. 

De extra telefoontjes dan?

Misschien vind je het lastig om vrije tijd in te plannen voor jezelf omdat je dan belangrijke telefoontjes misloopt. Gelukkig bestaat er daarvoor Bizziphone. Dat is een professionele antwoordservice waarbij je een telefonist(e) krijgt. Zo kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn zonder dat je zelf elke minuut je telefoon in de gaten hoeft te houden. Meer ontspanning voor jou, zonder dat het ten koste gaat van je bedrijf. Zo blijft het altijd leuk om ondernemer te zijn!   

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie