Ben je net afgestudeerd, ben je klaar voor een nieuwe uitdaging en zoek je een baan? De economie van Nederland loopt alweer een aantal jaar erg goed en er worden constant banen aangeboden. Vooral in de commerciële branche gaan de zaken erg goed en lopen partijen te springen om nieuwe werknemers. Tegenwoordig gaat het bijvoorbeeld erg goed met online marketing bedrijven, terwijl communicatiebureaus juist iets achteruit gaan. Hoe zal dit komen?

Callcenters, bellen is toch verleden tijd?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon. Zo kijkt iedereen op verschillende sites en accepteert bijna iedereen, gek genoeg, altijd cookies. Met deze cookies kunnen bedrijven jo steeds achtervolgen en acties sturen voor een product die je hebt bekeken. Hierdoor wordt er veel specifieker ingespeeld op de wensen en behoeften van potentiële klanten. Wanneer je bijvoorbeeld bij een callcenter werkt, moet je wel van hele goede huizen komen wanneer je iets kunt verkopen aan iemand die hier echt niet open voor staat.

Online marketing, de toekomst als het gaat om verkoop

We zijn er voortdurend mee bezig, online zijn. We liken onze favoriete kledingwinkels op social media, waarmee zij gemakkelijk hun doelgroep bereiken. Zo geldt dit bijvoorbeeld ook voor instagram waar de gehele collectie in foto’s te vinden is. We zijn dus constant in contact met winkeliers, terwijl dit vroeger alleen face-to-face in de winkel gerealiseerd kon worden.

Door deze verandering in de mensheid, is hier ook een enorme vraag naar als het gaat om werknemers. Zo zijn er vele commerciele vacatures te vinden voor in de online marketing.Dit kan zijn bij een online marketingbureau, maar ook op de marketingafdeling van een kledingmerk bijvoorbeeld! Speel dus goed in op de kansen in de markt, wees lekker jezelf en pak die baan met twee handen.

Pak alle kansen aan!

Zoals net vermeld, is de commerciële markt in volle groei. Mensen innoveren voortdurend mee met de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien is dit makkelijk te voorspellen en kun je hierbij meespelen als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Verdiep je in het online marketing vak, toon je ambitie en inzet en ga vooral naar sollicitatiegesprekken. Voor je het weet beschik je over een baan waar je voor altijd goed zal zitten!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie