Het zal waarschijnlijk een rare vraag zijn, maar hoe draag je precies een overhemd? Niet iedereen heeft daar een duidelijk antwoord op. Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten als je besluit een overhemd te gaan dragen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de goede maat te dragen en hoe je deze vervolgens goed in je broek doet. Moet een overhemd altijd in je broek? Er zijn zo een aantal regeltjes waar je rekening mee moet houden als je een overhemd gaat dragen. 

 

De boordmaat en de mouwlengte van een overhemd

Vanzelfsprekend is het zo dat niemand in een jute zak wilt rondlopen dat om zich heen slobbert. Maar ook een overhemd waarmee je niet kunt ademen is alles behalve ideaal te noemen. Het eerste wat je doet als je besluit een overhemd aan te schaffen is naar de boordmaat te kijken. De centimeters om je nek gemeten is de boordmaat. Doe je je overhemd aan dan kan je ongeveer je vinger kwijt tussen hals en boord van je overhemd. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de mouwlengte van je overhemd. Een gewone mouwlengte wordt aangegeven met een mouwlengte van vijf. Heb je als man langere armen houd dan een mouwlengte aan van zeven. Zo zit je altijd goed.

 

Je hebt variërende pasvormen van overhemden

Er zijn verschillende pasvormen te vinden als je op zoek gaat naar calvin klein overhemden. Denk aan slim fit, classic fit en tailored fit. Een slim fit overhemd is erg getailleerd en past daardoor goed bij de sportieve en slanke man. De classic fit overhemd is helemaal niet getailleerd en vallen een stuk wijder uit dan slim fit overhemden. Een tailored fit overhemd zit tussen de slim fit en classic fit overhemd in. Deze zijn ietwat getailleerd en passen perfect bij bijna iedere man.

 

Draag je je overhemd in of uit je broek?

Interessant allemaal, maar hoe draag je nu precies je overhemd? In principe stop je je overhemd altijd in je broek. Heb je een casual of trendy overhemd dan mag je deze uiteraard wel dragen zoals je wilt, in of uit je broek. Een juiste volgorde om te beginnen met je aan te kleden is uiteraard je onderbroek. Het shirt dat je onder je overhemd draag doe je in je onderbroek. Trek vervolgens je overhemd aan en dan je broek of pantalon. Strijk het overhemd in broek glad naar beneden toe een vouw vervolgens de overige stoffen een beide kanten bij de zijnaden naar achteren toe. Houd je deze volgorde aan dan zorg je ervoor dat je je overhemd op de juiste manier draagt.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie