Regelmatig denken we alleen aan bureau’s en kantoorwerk wanneer we de term ‘office’ tegenkomen. Veel bedrijven hebben echter meer verschillende faciliteiten. Het kantoor is daar één van. Regelmatig is er ook een magazijn, werkplaats of opslag waar tevens allerlei mensen werken. De spullen die in het magazijn nodig zijn, moeten weer besteld worden op het kantoor. Om iedereen wat meer te leren over het bedrijfsleven, bespreek ik vandaag een aantal onmisbare spullen voor het magazijn. Denk bijvoorbeeld aan steekwagens, pallets en rolcontainers. Maar er is meer!

Fysiek intensief werk

Alle spullen die onmisbaar zijn in het magazijn hebben één belangrijk aspect met elkaar gemeen. Het werk in zo’n magazijn is erg intensief voor je lichaam. Ongelukken, lichamelijke klachten en meer behoren daarom tot het dagelijkse leven voor iemand die in het magazijn werkt. Gelukkig is de fysieke intensiteit wat te verlichten dankzij allerlei handige logistieke hulpmiddelen. Deze spullen zorgen ervoor dat de mensen beter hun werk kunnen doen. Bovendien verkleint het de kans op ongelukken en blijven de werknemers langer fit. Dat is natuurlijk wel zo fijn!

Steekwagens voor transport

Het grootste gevaar zit vaak in de manier waarop spullen vervoerd worden in een magazijn. Tillen moet je namelijk vanuit je benen doen. Dit gebeurt eigenlijk nooit. Veel mensen tillen automatisch vanuit hun rug. Dat is precies wat veel lichamelijke klachten veroorzaakt. Daarom zijn steekwagens echt onmisbare hulpmiddelen in een magazijn. Met steekwagens kun je heel eenvoudig spullen binnen het bedrijf vervoeren. Het laden en lossen wordt makkelijker dankzij steekwagens. Daarnaast versimpelen steekwagens ook het verplaatsen en opslaan van spullen. Wist je dat er zelfs allerlei verschillende soorten steekwagens zijn? Ik had geen idee, maar er zijn dus ook steekwagens die speciaal ontwikkeld zijn voor bijvoorbeeld traplopen. Daarom behoren steekwagens naar mijn mening echt tot de onmisbare spullen voor het magazijn.

Nog meer onmisbare spullen

Uiteraard zijn de steekwagens niet de enige logistieke hulpmiddelen die onmisbaar zijn in het magazijn. Daarom geef ik je tenslotte nog wat advies mee over andere spullen. Zorg bijvoorbeeld dat je gevaarlijke spullen op de juiste manier kan opslaan. Denk hierbij aan lekbakken voor vloeistoffen en stevige kunststof bakken voor vast materiaal. Vervoert jouw bedrijf regelmatig grote aantallen goederen op pallets? Controleer dan jullie huidige pallets nog in goede staat zijn. Misschien kunnen palletranden namelijk het werk al een stuk veiliger maken voor iedereen. Kortom, het advies van vandaag over bedrijfsleven: een goed functionerend magazijn heeft alle onmisbare logistieke hulpmiddelen in huis!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie