Waar moet je op letten bij een zorgverzekering?

Op het werk praat je over van alles en nog wat. Dat is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Bij officestuff.nl gaan we graag mee in de trends. In het ‘watercooler’ gesprek van vandaag staat de zorgverzekering centraal. Echt een van die onderwerpen waar je niet vaak bij nadenkt – of stilstaat. Menig persoon kan er echter een hoop meer uithalen dat hij of zij op dit moment doet. Er zijn tal van mogelijkheden tot besparen. Zelfs als je enkel een basisverzekering hebt, zijn er diverse tarieven bij diverse aanbieders. Daarnaast zijn er meerdere aanvullende verzekeringen waardoor je beter gedekt bent voor dingen die jij nodig hebt.

Omdat je hoogstwaarschijnlijk niet maandelijks naar je zorgverzekering zit te kijken, kan het makkelijk zijn om te vergeten waar je nu precies voor gedekt bent. Zorg er dus voor dat je dit eerst goed inzichtelijk hebt, voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit.

Hoe vind ik de beste (of goedkoopste) verzekering?

Eén van de belangrijkste vragen die je kunt stellen met betrekking tot de zorgverzekering is natuurlijk: waar vind ik de goedkoopste? Er is goed nieuws en slecht nieuws. Over het algemeen betaal je (bijna) hetzelfde bij verzekeraar A voor de basisverzekering als bij verzekeraar B. Waar je echter op kunt besparen, zijn de aanvullende verzekeringen. Deze zijn qua prijs iets competitiever. Wanneer je dus een aanvullend pakket wil afsluiten voor bijvoorbeeld fysiotherapie of orthodontie: let hierop. 

Wanneer je nu echt de beste zorgverzekering wenst te vinden voor jouw unieke situatie (en niet te veel tijd kwijt wil zijn) zit er eigenlijk maar één ding op. Zorgverzekeringen vergelijken. Dat is tegenwoordig gelukkig niet lastig.

Kan ik mijn nieuwe zorgverzekering nog annuleren?

Dit is duidelijk een vraag waarvan je nu waarschijnlijk denkt: “Juist, dat gebeurt mij niet. Gewoon goed kijken”. Gelukkig hebben we goed nieuws voor mensen die bij het uitkiezen van een nieuwe verzekering te snel klikken. Geen paniek: je hebt 14 dagen bedenktijd. Waar je echter wel op moet letten, is dat deze 14 dagen ingaan nadat je het polisblad hebt ontvangen. Hier staan onder anderen je nieuwe premie, het soort verzekering en het eigen risico op.

Het polisblad ontvang je over het algemeen vrij snel van je nieuwe verzekeraar. Indien je gebruikmaakt van een vergelijker en je bij deze partij ook je nieuwe verzekering afsluit, dan kan het zo zijn dat de vergelijker je het nieuwe polisblad toestuurt.

Wat je ook besluit: ga er even goed voor zitten. Je hebt tenslotte maar één kans per jaar om een nieuwe, betere, goedkopere zorgverzekering af te sluiten.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie