Iedereen met een kantoorbaan herkent het vast wel. Je komt wel is op een punt dat je concentratie steeds meer afneemt en je jezelf op dagdromen betrapt. Ben jij niet zo'n dromer? Dan kun je je vast herkennen in het online scrollen als afleiding. Af en toe lekker dagdromen of door het inernet speuren is ook helemaal niet erg. Vaak levert dit juist inspiratie op om door te gaan met je huidige taken of juist om aan nieuwe opdrachten te beginnen. Is dat nou precies wat je nu aan het doen bent? Dan heb je geluk want deze blog over een stedentrip is misschien wel wat jij nodig hebt als afleiding op dit moment. 

Het vinden van de ideale bestemming voor een citytrip kan een uitdaging zijn, want er moet genoeg te zien, proeven, horen en beleven zijn gedurende jouw verblijf in de stad. Je wil het liefst ook niet de hoofdprijs betalen voor je verblijf. Wenen voldoet aan al deze eisen en meer! Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder en ontdek waarom Wenen de bestemming van jouw volgende citytrip moet zijn!

Wenen is de stad van kunst en cultuur en heeft een zichtbare, rijke historie

Wenen: de stad van Sissi, de opera en prachtige musea. Wanneer je het centrum van de Oostenrijkse hoofdstad binnenloopt, kun je je direct vergapen aan de prachtigste historische en moderne architectuur die je omringt. Je vindt er tal van historische bezienswaardigheden, zoals Paleis Schönbrunn, het Kunsthistorisches Museum met werken van Rubens en Rembrandt.

Wenen is een ideale bestemming voor shopliefhebbers

Denk je aan steden om heerlijk te shoppen, dan denk je misschien niet direct aan Wenen. In Wenen zijn er echter ontzettend veel leuke modewinkels te vinden. De meest trendy modezaken vind je in Neubau en de bekendste ketens vind je in de Kärntner Straße. Er zijn echter ook tal van leuke boetiekjes en unieke winkeltjes te vinden buiten de grote winkelstraten om. De Ferstel Passage is ook een absolute must go voor de winkelliefhebber. 

In Wenen kun je goedkoop overnachten

Tijdens je stedentrip Wenen wil je natuurlijk verzekerd zijn van een goed en comfortabel verblijf. In de Oostenrijkse hoofdstad zijn er ontzettend veel goede hotels te vinden waar je voor een schappelijke prijs kunt genieten van een heerlijk verblijf waar je van alle gemakken voorzien bent. Zoek het net iets buiten de stad om te profiteren van de beste prijzen. 

In Wenen kun je bourgondisch genieten

Ga je Wenen bezoeken? Dan moet je natuurlijk absoluut een Wiener schnitzel eten, bij voorkeur bij Figlmüller in de oude binnenstad. Buiten de schnitzel om, staat Wenen bekend om haar koffiecafés die dan ook door de gehele stad te vinden zijn. Bestel hier een goede kop koffie met iets lekkers erbij en dompel je onder in de gemoedelijke sfeer van deze mooie stad. 

In Wenen kun je als adrenaline junkie je lol niet op 

Heb je alle musea en historische gebouwen wel even gezien en ben je toe aan wat meer actie? Bezoek dan amusementspark Wurstelprater, met o.a. het wereldberoemde 19e eeuwse reuzenrad.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie