Een goed paar schoenen in de kast van een man is erg belangrijk. Voornamelijk als je een goede kantoorbaan hebt. Er goed uit zien kan niet alleen met kleding, schoenen zijn minstens zo belangrijk. De schoenen die vroeger heel erg in waren komen steeds meer terug. Zoals de chelsea boots en de nette punt schoenen.

Giorgio schoenen

Een mooi merk schoenen waar je de nieuwste trendy schoenen kan vinden zijn de Giorgio schoenen. Dit merk begon al in 1958 met schoenen ontwerpen. De eerste schoenen werden geproduceerd in de Italiaanse stad Toscane. Alle schoenen werden stuk voor stuk hand gemaakt. Omdat het een Italiaans merk is denken de meeste Nederlandse mannen dat het geen goede schoen voor hun zal zijn. Italianen zijn meestal niet de grootste mannen en hebben daarom ook niet echt een grote maat, daarentegen werkt het merk ook met grotere breedte maten. Zo kunnen ook Nederlandse mannen met groten maten de schoenen aan. De typische Italiaanse schoen staat er om bekend dat ze zeer elegant en stijlvol zijn. Buiten de elegante schoenen die ze produceren hebben ze ook sportievere modellen. Kortom, voor iedereen heeft het merk een schoen die mooi zal staan en goed zal passen.

Magnanni schoenen

Een ander merk waar je nette, stijlvolle schoenen kan halen is Magnanni schoenen. Naast het bovenstaande merk, Giorgio schoenen, komt dit merk uit Spanje. De meeste mensen verwachten dat stijlvolle en chique schoenen uit Italië komen alleen dit merk bewijst het tegendeel. Deze schoenen worden ook helemaal hand gemaakt en ze vinden het heel belangrijk dat de kwaliteit van de schoen altijd bovenaan staat. Het merk is al 3 generaties lang bezig met schoenen produceren. De schoenen komen uit het Spaanse stadje Alamansa. In 1954 opende Sebastian Blanco Aldomar zijn eerste atelier. Hier bedacht hij al zijn ideeën en bracht hij ze tot werkelijkheid. Het zat al van jongs af aan in zijn bloed want Sebastian begon al op zijn veertiende aan de studie schoen ontwerp. Toen later kreeg Sebastian een kind en hij heeft zo de zaak weer overgenomen toen hij het kon. Hij richtte zich vooral op elegante, luxueuze en klassieke schoenen.

Modewereld

Op catwalks en in modeshows zie je steeds meer de klassieke stijl van de twee bovengenoemde merken voorbij komen. In modeshows wordt het wel vaak extreem gecombineerd, bijvoorbeeld met een hele grote jas of een wijde broek. Voor in de mode wereld is dit natuurlijk wel leuk alleen ik snap best dat je daar in het dagelijks leven liever niet mee loopt. Daarom zijn de schoenen ook heel goed met andere dingen te combineren. Bijvoorbeeld met een leuke spijkerbroek en een overhemd, of met een stijlvolle pantalon en een trui.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie