Als bedrijfseigenaar ben je vanzelfsprekend altijd op zoek naar manieren om meer leads te genereren. Hierdoor is marketing voor ieder bedrijf een essentieel tool. Vroeger was marketing vrij eenvoudig. Door de opkomst van technologie is het marketinglandschap beduidend veranderd. Er zijn ontelbaar veel platformen erbij gekomen en tegenwoordig moeten we zelfs onderscheid maken tussen ‘offline’ en ‘online’ vormen van marketing. Daarbij is die laatste categorie soms wat ongrijpbaar. Want wat is nou precies online marketing en hoe kan jouw bedrijf daarvan profiteren? Vandaag ga ik inzoomen op een aspect binnen de grote noemer van de online marketing, namelijk lokale SEO. Ik ga je uitleggen hoe ook jouw bedrijf voortaan lokaal vindbaar kan worden! 

Lokaal online vindbaar zijn?

Wellicht raak je nu gelijk al in de war. Online vindbaar zijn en lokaal zijn niet termen die je misschien zo snel in één zin zou verwachten. Ik zal het uitleggen. Steeds vaker laat Google in de zoekresultaten bedrijven uit de buurt zie die overeenkomen met jouw zoekopdracht. Wanneer je bijvoorbeeld ergens in een stad rondstruint en je besluit een terras te pakken maar je weet niet waar, dan ga je Google. Vervolgens zie je een kaart van de plek waar je bent en restaurants in de buurt. Dit werkt hetzelfde voor allerlei lokale bedrijven. Het is belangrijk om in te spelen op deze functie van Google. Als jouw bedrijf namelijk ook op die manier online gevonden wordt, dan kun je al snel meer bezoekers naar je website leiden. Meer bezoekers kan weer leiden tot meer omzet! 

Lokale SEO inzetten

Wanneer je dus ook lokaal goed online vindbaar wil zijn, moet je lokale SEO inzetten. Het gebeurt namelijk niet zomaar. Je moet op basis van jouw bedrijfslocatie een voordeel gaan behalen tegenover de grote concurrenten die door het hele land verspreid zijn. Gelukkig kan dat door middel van lokale SEO. Dit hoef je trouwens niet alleen uit te vogelen. Er zijn genoeg online marketingbureaus die je hierbij kunnen helpen. Dankzij de lokale SEO wordt jouw bedrijf binnen een mum van tijd beter gevonden door mensen die in de regio op zoek zijn naar iets wat jij verkoopt! 

Google My Business

Voor goede lokale SEO moet je alle online gegevens van jouw bedrijf optimaliseren. Dat begint door Google My Business aan te maken als je dit nog niet hebt. Vervolgens moet je goed nagaan of alles daarin wel juist staat. Heb je totaal geen verstand hiervan? Zoals ik al zei zijn er genoeg marketingspecialisten die dit werk maar al te graag uit jouw handen nemen. Dat bespaart jou tijd en op den duur dus ook geld. Hoe sneller jouw lokale SEO in orde is, hoe sneller jouw lokale online vindbaarheid verbeterd wordt!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie