Er zijn ontzettend veel soorten laptoptassen. Hoe kies je de juiste in een wereld met een overdaad aan keuze? Dit artikel helpt je bij het zoeken naar de perfecte laptoptas!

Waar ben je naar op zoek?

Voordat je gaat kijken naar de verschillende laptoptassen is het handig in kaart te brengen waar je naar op zoek bent. Dat is een combinatie van functionaliteit maar ook stijl. Want niet iedereen houdt bijvoorbeeld van een schoudertas vanwege bijv. rugproblemen. Anderen hebben liever geen leer en weer anderen gaan het liefst voor een sportief model.

Je kunt de volgende vragen aan jezelf stellen:

  • Wil je extra opbergruimte?
  • Moet je grote stukken lopen met de tas?
  • Is het voor zakelijk gebruik en moet hij er dus zakelijk uitzien?

Zo kun je dus beter voor een lerentas gaan als je er veel zakelijke bezoeken mee moet af brengen, en beter een rugzak als je lange stukken moet lopen met je laptop als je bijvoorbeeld veel reist. Hieronder zetten we de voor en nadelen van de verschillende soorten laptoptassen op een rij.

Leren laptoptassen

Een leren laptoptas is een schoudertas met een speciaal compartiment waarin je je laptop vervoert.

Ze zien er stijlvol uit en er zitten meerdere vakken in, waardoor je ook andere spullen mee kunt nemen zoals papieren, pennen etc. Een leren laptoptas beschermt je laptop ook tegen krassen en stof en gaat lang mee. Daarentegen moet je wel tegen een schoudertas kunnen, want sommige mensen krijgen last van hun rug en/of schouders door deze soort tas. Daarnaast zit er ook een behoorlijk prijskaartje aan een leren laptoptas. Dat moet je er wel voor over hebben.

Laptop rugzak

Een laptop rugzak is een van de meer functionele laptoptassen die er zijn. Ze zien er vaak sportief uit en je kan er grote afstanden mee afleggen. Doordat het een rugzak is, kunnen anderen ook niet zien dat je er een laptop in meedraagt. Dit kan handig zijn als je gaat reizen in landen waar vaak berovingen voorkomen. Het nadeel is dat het minder zakelijk overkomt.

Laptop sleeve

Een sleeve is een beschermhoes die volledig om je laptop past. Het hoort eigenlijk niet thuis in de categorie laptoptassen, maar toch nemen we hem mee in deze vergelijking. Als je namelijk niet veel geld wil uitgeven, maar wel je laptop wil beschermen is dit een goede optie. Zo kan je de laptop in je hand meenemen met de sleeve eromheen, maar je kan hem zo ook in je hand, rug of schoudertas doen. Dan heb je uiteraard wel nog een andere tas nodig.

 

We hopen dat we je een beetje op weg hebben kunnen helpen bij je keuze. Ga je voor zakelijk, functioneel of goedkoop? We wensen je veel succes bij je keuze en alvast veel plezier met je aankoop.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie