Een kantoor is net een tweede huis, je bent er tenslotte meer dan acht uur per dag. Veel kantoren hebben een vrij saai uiterlijk. Een bureau, stoel, veel bedrading en elektronica en vaak alleen maar witte muren. Natuurlijk is een kantoor een plek om te werken, maar vaak kan juist een inspirerende ruimte zorgen voor meer creatieve gedachtes en ideeën op de werkvloer. Lees in deze blog onze tips voor een gezellig, sfeervol en inspirerend kantoor.

Groen, groen en nog eens groen

Groen staat voor leven en dat is wat we willen in ons kantoor! Planten geven zuurstof af en zorgen voor een vrolijke, frisse uitstraling in je kantoor. Varieer en wees creatief met de verschillende soorten planten. Je kunt bijvoorbeeld in elk kantoor een grote kamerplant neerzetten en in de raamkozijnen kleine potplantjes voor een frisse uitstraling.

Kunst en kitsch

Iedereen wordt vrolijk van een beetje kleur aan de muur. Vaak mag je in kantoormuren niet zomaar gaten boren maar hiervoor zijn meerdere creatieve oplossingen te bedenken. Hang bijvoorbeeld posters op met dubbelzijdige tape. Bij veel bouwmarkten kun je tegenwoordig muurbevestigingen kopen waarvoor je niet hoeft te boren, je plakt ze zo tegen de muur en hangt er een schilderij aan op. Helemaal perfect voor op kantoor dus!

Gebruik de ruimte

Ben je de indeling van je kantoor zat? Gooi alles eens om en verbaas jezelf hoe anders de ruimte kan zijn. Onderzoek wijst uit dat men productiever is als er genoeg daglicht op de werkplek aanwezig is. Draai je bureau dus om naar het raam en ervaar zelf of het wel of niet werkt. Ook kan het wel eens leuk zijn om naast een ander persoon te zitten dan je gewend bent. Dit is een hele budget-vriendelijke oplossing voor een andere sfeer in het kantoor. Wij begrijpen natuurlijk best dat je liever geen bonnetjes van een paar honderd euro aan je baas declareert voor nieuwe kantoor decoratie.

Interactie met je collega’s

Nog een leuk idee voor een kantoor decoratie die tegelijkertijd als een stuk entertainment dient zijn spellen. Jullie kunnen in het kantoor ruimte maken voor een spel zoals een tafelvoetbal tafel, een tennistafel of een dartbord. Dit ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, het is ook heel erg leuk! Als je de hele dag aan het werk bent is het wel eens lekker om af en toe een balletje te slaan. Ook versterkt dit de band met je collega’s en haalt het af en toe de druk van het werk eraf. Tafeltennistafels en tafelvoetbaltafels zijn ook hartstikke leuk om te gebruiken bij de vrijdagmiddagborrels.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie