Veel mensen dromen ervan om een eigen bedrijfje te beginnen rondom hun creatieve passie. Denk aan mensen die graag een boek willen schrijven, sieraden creëren, fotografie doen of kunstwerken maken dromen ervan om hier hun fulltime inkomen van te maken. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Maar tegelijkertijd is het nooit zo makkelijk geweest. Dankzij sociale media en het internet kunnen we nu allemaal een website opbouwen waar we onze creaties verkopen en eigen marketing doen via sociale media. Zelfs een eigen boek publiceren is tegenwoordig een prima optie. In dit artikel bespreken we een aantal tips om een bedrijfje rondom je passie te beginnen en je creaties te verkopen.

Online verkopen

De eerste stap om je creaties te verkopen is natuurlijk een plek online om ze aan te prijzen. Afhankelijk van wat je precies creëert kun je verschillende opties gebruiken. Het is wat werk maar heel goed mogelijk om een volledig eigen webwinkel te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een website bouwen met WordPress of Squarespace. Maar het is ook mogelijk om je creaties te verkopen via bestaande webwinkels. Als je sieraden maakt kun je ze bijvoorbeeld verkopen op Etsy. Ook kun je je creaties aanbieden op Amazon of in Nederland, Bol.com. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je eigen webwinkel te creëren. Maar wanneer je dat eenmaal gedaan hebt komt de volgende stap om je eigen creaties verkopen, namelijk de marketing.

Marketing

Als je eenmaal een online plek hebt waar je je creaties aanprijst, hopelijk met goede foto’s van je product, is de volgende stap de marketing van je product. Tegenwoordig zijn er allemaal ingewikkelde tactieken die worden gepromoot online. Dingen zoals ‘paid social media marketing campaigns’ en ‘organic traffic generation’. Dit zijn zeker strategieën die je kunt gaan implementeren maar tegelijkertijd wil je het zeker in het begin niet te ingewikkeld maken. Je kunt je eerste klanten ook met organic outreach bereiken. Uiteindelijk is het wel heel leuk om via bijvoorbeeld Instagram of Facebook een publiek op te bouwen.

Versturen creaties

Als je eenmaal bestellingen binnenkrijgt zul je natuurlijk ervoor moeten zorgen dat je creaties ook bij je klanten worden bezorgd. Je zult waarschijnlijk als beginnend ondernemer nog niet zelf een distributiecentrum hebben. Een goedkoop pakket versturen is prima mogelijk op grotere schaal zonder dat het een slechte invloed op je winstmarge zal hebben. Denk aan sieraden of een boek dat je hebt geschreven. Deze kun je gewoon maken (of laten drukken) en vanuit je eigen huis versturen.  

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie