Nu we volop in de vakantietijd zitten en velen inmiddels de keuze hebben gemaakt vakantie te vieren in eigen land, nu de ‘staycation’ genoemd, of toch de coronaperikelen gaan trotseren in het buitenland, is dit een uitstekend moment het te hebben over inpakken. Deze blog gaat over het inpakken van je koffer, maar ook over inpak- en opslagmateriaal voor je bedrijf. Doe je voordeel met alle tips!

Koffer pakken

Sommigen van ons reizen het liefst zo licht mogelijk en hebben daardoor absoluut geen problemen met het inpakken. Ze stoppen alleen de noodzakelijke artikelen in een tas en gaan hop naar het vliegveld. Ze vertrouwen erop dat als ze toch iets missen, ze dit meestal wel op de vakantiebestemming kunnen kopen. Alle andere reizigers hebben meer moeite met keuzes maken tijdens het inpakken. Het liefst nemen we voor de zekerheid onze hele huisraad mee. Maar je hebt maar één koffer en als je met het vliegtuig gaat, mag die ook nog eens maar een maximaal gewicht hebben. Maak daarom een lijstje. Het helpt echt met keuzes maken. Rol kleding op, dan past er meer in je koffer. Neem een e-reader mee in plaats van een stapel dikke boeken. En koop mini-flesjes van cosmeticaproducten. Waar de reis ook heen gaat: met je bagage zit het dan wel goed!

Kies het juiste type

Voor het inpakken van goederen die je naar klanten stuurt of artikelen die je in je bedrijfspand wil opslaan, komt er meer bij kijken. De dozen moeten van goede kwaliteit zijn, zodat de goederen goed beschermd zijn tijdens opslag of verzending. Besteed dan ook aandacht aan de kwaliteit bij het dozen kopen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Neem bijvoorbeeld het verschil tussen enkel en dubbel golf. Voor zware ladingen kies je voor dubbel golf. Die zijn namelijk extra stevig. Gaat het om materialen waarvoor dozen nodig zijn die aan specifieke wet- en regelgeving moeten voldoen, dan heb je UN dozen nodig. Heb je verpakkingen nodig voor drukwerk, dan zijn er dozen verkrijgbaar in A3-, A4- en A5-formaat.

Bijzonder verpakkingsmateriaal

Als je een webshop hebt met de optie voor de klant iets in cadeauverpakking te versturen, kijk dan bij het assortiment geschenkdozen. Tevens leuk te gebruiken bij een eenmalige promotie-actie bij de lancering van een artikel, bij een branding campagne of natuurlijk voor kerstpakketten. Ook zijn er driehoek-kokerdozen voor bijvoorbeeld het verzenden van posters, brievenbusdozen en wijndozen verkrijgbaar. Hoe meer dozen je tegelijkertijd besteld, hoe meer staffelkorting je krijgt. Hierdoor wordt de prijs per stuk voordeliger. Vaak vervallen de verzendkosten ook nog eens als je boven een bepaald bedrag besteld. Allemaal belangrijke aandachtspunten bij de aanschaf van het juiste verpakkingsmateriaal voor jouw goederen!  

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie