Influencer marketing is hot en daar spelen ook de onlinemarketingbureaus slim op in. Sommige bureaus hebben er voor gekozen om zich te specialiseren in deze markt omdat er tot voor kort nog een behoorlijk gap in de markt was. Deze onlinemarketingbureaus hebben zich omgetoverd tot influencermarketingbureaus oftewel influencer marketing agency. In deze blog leggen we je graag meer uit over het doel van deze agencies en de voordelen die ze kunnen bieden voor bedrijven.

 

De functie van een influencer marketing agency

Een influencer marketing agency is dus ook wel een bemiddelaar in de influencermarketing markt. Ze noemen zichzelf ook wel de onmisbare schakel tussen brands en influencer. De influencer marketing agency is een online service platform en werkt als een soort van datingsite of marktplaats. Zowel influencer als brands kunnen zich aanmelden op dit soort platformen en een samenwerking aangaan.

 

Elk influencer marketing agency heeft zijn eigen voordeel

Ondanks dat de vele influencer marketing agency veel op elkaar lijken heeft elke service platform toch wel zijn eigen voordelen. Er zijn sommige platformen die namelijk alleen maar een platform zijn. De influencer en brands kunnen elkaar daar ontmoeten maar de influencer marketing agency springt verder niet bij. Bij andere platformen kun je juist ook de offline hulp inschakelen van een influencer marketing agency. Zij nemen eigenlijk al het werk uit handen en zetten van begin tot eind een campagne voor je uit. Je hoeft alleen nog maar akkoord te gaan en te kijken hoe de hele reis verloopt. Weer andere platformen hebben een tool ontwikkeld die je helpt, als bedrijf, om een samenwerking aan te gaan met een blogger. De tool wordt ingezet op een blogdomein en laat binnen een paar seconde alle waardevolle informatie zien je nodig hebt. Je kunt hierbij denken aan waarden van de website, social volgers, maandelijkse unieke bezoekersaantallen, etc. Door deze tool wordt het hele proces ook al een stuk versoepelt.

 

Influencer marketing is maatwerk

Dit geldt zowel voor influencer marketing zelf als voor een influencer marketing agency. Influencer marketing is maatwerk en in de meeste gevallen aan te passen aan de wensen, behoeften en doelen van bedrijven. Daarom is het van groot belang dat je als bedrijf eerst duidelijk en concreet in beeld hebt gebracht wat je precies wilt bereiken met een influencer marketing campagne. Aan de hand van deze doelen, wensen en behoeften kun je een goede keuze maken over met wat voor influencer marketing agency je in zee wilt gaan.

 

Weet jij al wat je wilt bereiken met jouw campagne?

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie