Ben jij een starter of heb je juist al enige jaren ervaring met ondernemen? Hoe dan ook kun je de tips en adviezen in deze blog goed gebruiken! Vandaag gaan we het namelijk hebben over handige financiële tips die jou en jouw bedrijf ten goede zullen komen. Wij van officestuff.nl krijgen namelijk vaak de vraag of wij nog handige tips hebben voor ondernemers. Eén vraag die vaak terugkomt gaat over de verschillende soorten zakelijke rekeningen voor ondernemers. Lees gauw verder en ontdek hoe wij jou kunnen adviseren!

Hoe vind ik een goede zakelijke rekening?

De beste zakelijke rekening voor starters varieert natuurlijk op basis van jouw wensen en eisen. Ga je voor het scherpste tarief, of vind je service en duurzaamheid belangrijke thema’s waardoor je jouw keuze anders bepaalt? Verschillende banken en verschillende aanbieders van zakelijke rekeningen bieden niet alleen andere tarieven aan, ook hun serviceniveau en mate van duurzame betrokkenheid varieert. Daarom is het goed om te bedenken wat jij als bijvoorbeeld zzp’er of als mkb bedrijf belangrijk vindt en nodig hebt. Zelf ben ik een tijd terug begonnen met de zakelijke rekening vergelijken van N26, Bunq en Wise. Het is mij opgevallen dat er grote verschillen bestaan!

Waar verschillen zakelijke rekeningen precies in?

De beste zakelijke rekening voor starters is zoals aangegeven voor iedereen verschillend. Zo dien je goed te bedenken hoeveel transacties je denkt te maken, voor hoe lang je op zoek bent naar een contract en welke (schaal-)voordelen je hoopt te behalen. Zo zijn sommige banken beter geschikt voor zzp’ers met maar enkele tientallen transacties per maand, terwijl andere banken juist weer voordeliger zijn vanaf duizenden transacties per maand. Dit soort zaken dien je van tevoren dus uit te zoeken zodat je ook daadwerkelijk gericht en op inhoud kunt vergelijken.

Een aantal extra tips

Daarbij zou ik je willen aanraden om zakelijke rekeningen te vergelijken via handige vergelijkingswebsites. Zelf heb ik dit ook gedaan toen ik met mijn eigen onderneming startte en zo kon ik heel gemakkelijk het voor mij gunstigste tarief vinden.  Je hoeft daarbij niet direct een zakelijke rekening af te sluiten voor meerdere jaren, maar kan dit bijvoorbeeld ook per jaar doen. Zo kun je het eerste jaar heel goed bekijken wat je van de service, de kosten, het gebruiksgemak en de kwaliteit van de dienstverlening in het algemeen vindt. Controleer daarbij ook de mogelijkheden m.b.t. verschillende betalingsmogelijkheden zoals Ideal en ga na wat jouw klanten prettig vinden.

Succes met jouw zoektocht naar de voor jou beste zakelijke rekening!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie