Er zijn natuurlijk ontzettend veel mensen die graag in een nieuw huis of appartement wonen met alle technologische snufjes. Een moderne uitstraling is mooi maar het is ook heel goed mogelijk om voor een meer klassieke uitstraling te gaan. Dit hoeft helemaal niet persé ouderwets of oubollig te zijn. Zelfs modernisten kunnen naar een Victoriaanse villa kijken en zullen denken dat het een prachtig gebouw is. Maar natuurlijk hebben we niet allemaal geld voor een dergelijke villa. Toch is het goed mogelijk om je huis of appartement een klassieke uitstraling te geven. In dit artikel bespreken we hoe je dat doet.

Heb echte schilderijen aan de muur

Vroeger bestonden er geen prints. Een schilderij dat aan de muur hing was dan ook altijd een echt schilderij. Daarom is het een goed idee om ervoor te kiezen om echte schilderijen aan je muur te hangen als je een klassieke look wilt. Je zult merken dat het toch opvalt dat je echte schilderstreken ziet op het schilderij. Er zijn vele getalenteerde schilders die prachtige schilderijen maken die niet zoveel hoeven te kosten. Op deze manier ben je ook nog een supporter van de kunst.

Gebruik organisch materiaal

In moderne huizen zul je veel plastic en metalen zien. Als je een meer traditionele uitstraling wilt voor je huis kun je beter kiezen voor natuurlijke materialen. Vaak geven deze ook een meer warme uitstraling. Een goed idee is hout. Ik ben zelf een groot fan van warme houten meubelen. Combineer dit met ook een aantal planten. Dit geeft je appartement of woning lucht en een frisse uitstraling.

En mooie kapstok

De klassieke look zit ook in de kleine dingen. In oudere, traditionele huizen zag je natuurlijk altijd een grote staande kapstok als je binnen komt. Daarom is het een leuk idee om een dergelijke kapstok voor je eigen woning aan te schaffen. En als je echt een mooi detail wilt toevoegen kun je ook nog een hoed op de kapstok plaatsen.

Koop een mooi ouderwets tapijt

Veel ouderwetse huizen worden gekenmerkt door een fantastisch tapijt. Een hoogpolig tapijt is ook fijn voor warme voeten.

Ouderwets futuristisch

Je kunt ook voor retro stoelen gaan uit de jaren vijftig. Grappig genoeg geven deze stoelen de uitstraling dat ze futuristisch zijn aangezien dit in de jaren vijftig een hele populaire stijl was. Je kunt sowieso ook prachtig modernistische en ouderwetse elementen in je inrichting combineren.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie