Een goede werkgever willen we allemaal wel zijn. En als werknemer willen we allemaal een goede werkgever hebben. Een werkgever die iets extra’s doet voor zijn werknemers kan altijd rekenen op dat stapje extra. Dan heb ik het nog niets eens over de algehele productiviteit, die schiet uiteraard ook omhoog. Het is daarom ook geen slecht idee om als baas af en toe je personeel een cadeautje te geven. Vaak gebeurd dit ook. Het welbekende kerstpakket ontbreekt bij geen enkele onderneming. Toch zijn dit vaak eentonige en weinig doordachte cadeau’s. De standaard lekkernijen vind je erin terug maar soms is een wat luxere uitvoering ook wel eens leuk. Of ben jij die werkgever die zijn personeel standaard een cadeaubon geeft? Hoe leuk is het dan als je een keer varieert en een compleet andere weg inslaat? Weten hoe je dit doet? Lees dan snel mijn blog over de leukste geschenken!

Creativiteit wordt gewaardeerd

Het is algemeen bekend dat een baas die tijd en moeite steekt in zijn personeel meer waardering krijgt, dan een baas die dit niet doet. Dit geldt precies hetzelfde voor geschenken. Het kan vaak al beginnen met de manier waarop je het geeft. Laat je jouw mensen zelf hun cadeau ophalen en afvinken op een lijst. Of maak je er een speciaal momentje van en spreek je daarmee je waardering uit. Het zijn vaak de dingen die afwijken van de standaard die het normaal maken. Geef bijvoorbeeld niet alleen met kerst een cadeautje maar ook halverwege het jaar als blijk van waardering. Een lekkere luxe wijn bezorgen doet de gemiddelde werknemer al heel goed. En zo simpel kan het zijn, een luxe wijn bezorgen of specifiek een la villette bestellen. Creativiteit en een speciaal moment creëren om het geschenk heen, dat doet wonderen!

Wat kan ik nog meer doen?

Als werkgever kun je een heleboel doen om je personeel gemotiveerd te houden. Uiteraard is een luxe cadeaupakket of een luxe gin tonic pakket geweldig. Maar je kunt ook kijken naar andere manieren om je kantoor te verrassen. Plan een extra bedrijfsuitje of ga eens lekker met zijn allen uiteten. Soms is het wekelijks sporten om zo uit de sleur te komen al een enorm geschenk voor mensen. Ook is het goed om te luisteren naar je personeel, waar hebben zij behoefte aan en hoe willen zijn gemotiveerd worden? Ben jij de volgende werkgever die het leukste cadeau ooit geeft?

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie