Op dit moment zijn veel kantoorpanden door de crisis onbemand. Wel schieten er enorm veel thuiskantoren uit de grond doordat iedereen thuis moet werken. Hier kun je denken aan de laptop aan de keukentafel, maar er zullen ook ongetwijfeld mensen zijn die hun halve werkplek hebben meegenomen. Heel gek is dit natuurlijk niet. Als je al jaren gewend bent om met twee schermen te werken en opeens thuis achter een klein laptopschermpje moet zitten, dan kan ik wel eens vervelend uitpakken. Of natuurlijk je kantoorstoel, wil je niet met rugklachten thuis zitten dan is dit ook een mooie om mee te nemen. Nu je thuis je eigen kantoor hebt, is het misschien ook eens goed om naar het kantoor van de toekomst te kijken. Welke apparatuur moet daarin staan, welke apparatuur maakt je productiever en moeten we misschien meer thuiswerken? Ik ga even door op het kantoor van de toekomst!

Welke spullen kunnen niet ontbreken?

In mijn ogen zijn er een aantal spullen die niet kunnen ontbreken in het kantoor van de toekomst. Allereerst zouden alle werknemers de optie moeten hebben om te wisselen tussen staand en zittend werken. Het is al meermaals bewezen dat alleen maar de hele dag zitten niet fantastisch voor je lichaam is en ook de productiviteit holt achteruit. Een zit sta bureau is tegenwoordig zo gek al niet meer en je plukt er op de lange termijn absoluut de vruchten van. Ook het installeren van twee schermen per medewerker is in mijn ogen een absolute must. Het overzicht van je werkzaamheden wordt veel beter en je zit veel minder te priegelen met de vele vensters die je soms open moet hebben staan. Daarnaast gaat de standaard computer ook uitsterven. Ik raad aan om een thin client te kopen. Hiermee werk je gemakkelijk van één server en kun je besparen op hardware kosten.

Thuiswerken de toekomst?

Een belangrijk onderdeel van het kantoor van de toekomst zou ook zo maar eens een gedeelte thuiswerken kunnen worden. Ook dat is bewezen dat een dag in de week thuiswerken ook gunstig is voor de productiviteit. Ook trek je daarmee je werknemers even uit de sleur en een werkgever kan hiermee ook nog eens op de reiskosten besparen. En daarbij draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Een dag minder autorijden bespaart het milieu aanzienlijk. Als iedere werkgever al zijn werknemers dit wekelijks laat doen dan ga je als snel richting een maatschappelijk verantwoorde onderneming!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie