Ieder jaar haalt het bedrijf waar ik werk weer alles uit de kast om een onvergetelijk feest te geven. En ook dit jaar is dat weer gelukt. Dit jaar hadden we niet zomaar een feest, maar er werd een silent disco georganiseerd. Dat is een geluidsvrij feest waarbij iedereen een koptelefoon draagt om zo de muziek te kunnen horen. Je hebt zelf de keuze uit verschillende soorten muziek. Je kunt namelijk met een klein knopje op de koptelefoon wisselen tussen de verschillende zenders. Op deze manier kan iedereen luisteren naar de muziek waar hij of zij van houdt. Zelf had ik nog nooit een silent disco meegemaakt, maar ik vond het ontzettend leuk. Het is ook zeker iets wat ik graag vaker wil gaan doen. Hieronder zal ik wat voordelen van de silent disco bespreken en vertel ik waar je eenvoudig een silent disco kunt huren.

De voordelen van een silent disco

Het grootste voordeel van een silent disco is dat je amper tot geen geluidsoverlast veroorzaakt. Zo kun je lekker doorfeesten tot de late uurtjes zonder dat je iemand anders tot last bent. Daarnaast zit je niet vast aan de playlist van de dj, maar kun je heel gemakkelijk switchen tussen de verschillende zenders. Er zit altijd wel iets tussen wat je leuk vindt. Verder was het ook een gaaf gezicht toen ik iedereen met een koptelefoon op zag staan, want deze koptelefoons geven ook licht. Het zorgde voor extra feestelijke sfeer. Daarentegen was het wel lastig communiceren, omdat iedereen met een koptelefoon op stond. Op het moment dat je met iemand een gesprek wilde aangaan, moest je wel je koptelefoon afzetten om elkaar te kunnen verstaan. Maar het voordeel daarvan was dat de rest je niet kon verstaan.

Waar kun je een silent disco huren?

Er zijn een aantal bedrijven waarbij je een silent disco kunt huren. Het bedrijf waar ik werk was eenvoudig online op zoek gegaan naar een website die silent disco’s verhuren. Nadat ze verschillende aanbieders hadden vergeleken, konden ze gemakkelijk hun keuze maken. Het enige wat je geleverd krijgt zijn een stel koptelefoons en aansluitkabels. Meer heb je ook niet nodig. Je kunt de koptelefoon eenvoudig aansluiten op bijvoorbeeld een laptop of een dj-set. Het enige wat rest is een goede locatie waar je je silent disco kunt geven. Maar doordat je geen geluidsoverlast veroorzaakt, heb je veel meer locatie mogelijkheden dan bij een normaal feest. Het bedrijfsfeest was al met al een groot succes. Ik hoop dat ze volgend jaar voor het bedrijfsfeest weer een silent disco huren!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie