De coronacrisis heeft op veel aspecten van het bedrijfsleven effect. De ene ondernemer doet het erg goed, omdat er nu bijvoorbeeld veel online besteld wordt, terwijl andere bedrijven het nu heel zwaar hebben door de maatregelen, zoals horecaondernemers. Ook heeft het thuiswerken een enorme boost gekregen. Vergaderen via beeldbellen werd de norm, ventilatiesystemen moesten gecheckt en de inrichting op kantoor moest aangepast worden wegens de anderhalve-meter-maatregel. Wanneer je bezig bent je kantoor te herinrichten, kom je allerlei andere zaken tegen die wellicht ook aan herziening toe zijn. Oude bureaustoelen die nog in een berging staan die nu weleens afgevoerd dienen te worden, planten waar duidelijk geen leven meer in zit en voorraden die niet helemaal up-to-date zijn. In deze blog geven we tips voor een goed beheer van je kantoorbenodigdheden.

Schuiven met bureaus

Om de anderhalve-meter-maatregel te kunnen waarborgen op kantoor, is het wellicht nodig hier en daar te schuiven met bureaus, zodat de looproutes genoeg ruimte bieden om elkaar met behoud van afstand te kunnen passeren. Wordt dit teveel gepuzzel, kijk dan eens naar de grootte van de bureaus. Wellicht is het beter om een aantal te vervangen met kleinere bureaus. Misschien een investering, maar het scheelt veel gesjouw, gezweet en gedoe. Daarbij moet je simpelweg voldoen aan de maatregelen, dus als het niet anders kan, zul je wel moeten. Kijk eens naar het tweedehands aanbod. Vaak zijn er voor scherpe prijzen nog uitstekende kasten, bureaus en ook ergonomisch verantwoorde stoelen op de kop te tikken. Dan valt die investering ook weer mee en tegelijkertijd voldoe je aan de eisen.

Laat iemand de voorraad beheren

Daarnaast is het van belang iemand aan te wijzen als beheerder van het kantoormateriaal. Deze persoon ziet erop toe dat de voorraad up-to-date blijft en er dus ook niet overbodig materiaal wordt aangeschaft. Vaak wordt er nogal slordig omgegaan met nietmachines, kleurenmarkers, scharen en markeerstiften. Zorg dat er beleid is over dit soort dingen, zoals het terugbrengen van artikelen bij de beheerder en bureaus leeg en schoon achterlaten aan het einde van de dag. Geef je beheerder de opdracht kantoorartikelen kostenbesparend in te kopen. Zo kunnen dymo 99010 labels goedkoper ingekocht worden door voor de alternatieven van de originelen te gaan. Het zijn de meest verkochte adresetiketten, dus het maakt nogal wat uit als je deze tot wel 80% goedkoper kan aanschaffen. Handig is dat ze naast voor adressen ook als postzegeletiket gebruikt kunnen worden. Crazylabels is zo’n aanbieder van deze vervangende varianten van deze etiketten. Je hebt ze bij hen binnen twee minuten online besteld. Doe je dat vóór 17.00 uur, dan versturen ze de order dezelfde dag nog. Met deze tips heb je straks niet alleen een coronaproof kantoor, maar ziet deze er ook professioneel en dus opgeruimd uit!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie