Het begin van 2020 was een veelbewogen start kunnen we wel stellen. Gelukkig gaat alles stapje voor stapje weer terug naar normaal. Of normaal… het “nieuwe” normaal uiteraard! De anderhalve meter samenleving zal nog wel een tijdje aanhouden en ook naar school gaan en/of werken is niet meer zoals voorheen. Vooral het thuiswerken blijft naar verwachting nog wel even aanhouden. Sommige bedrijven zien het zelfs wel al voor zich dat het thuiswerken het “nieuwe” normaal wordt. In dit blog vertellen we je dan ook graag meer over hoe het nieuwe werken eruit komt te zien.

De voordelen van het thuiswerken

Waar voorheen nog werd gedacht dat thuiswerken alles behalve een succes zou worden, heeft het Coronavirus inmiddels het tegendeel wel al bewezen. De maatschappij heeft zich goed weten aan te passen en het thuiswerken is daar zeker een belangrijk onderdeel van geworden. Werknemers lijken zelfs gemotiveerder dan ooit en werkgever zijn meer dan tevreden over hoe hun personeel de laatste maanden heeft gepresteerd. Ondernemers zijn overtuigd van de voordelen van het thuiswerken en steeds meer bedrijven lijken het thuiswerken erin te willen houden. Het personeel heeft geen reistijd, kan (in de meeste gevallen) werkzaamheden verrichten wanneer het voor hun het beste uitkomt en het contact met collega’s lijkt ook een stuk beter te worden. Uiteraard wordt het fysieke contact en leuke bijkomstigheden zoals de vrijdagborrel gemist maar hier is vast ook wel een oplossing voor te vinden. Wat betreft de efficiency, daar draagt het thuiswerken alleen maar aan bij.

Kantoren blijven bestaan

Toch lijkt het er niet op dat thuiswerken helemaal het nieuwe werken wordt. Kantoren zullen blijven bestaan en wanneer het virus het weer toelaat zullen we stapje voor stapje weer richting kantoor gaan, alleen in mindere maten. Op kantoor zullen uiteraard wel de nodige maatregelen getroffen moeten worden zoals het creëren van voldoende afstand en het plaatsen glazen wanden zodat het voor zowel werknemer als klant veilig is en blijft. Ook het hygiënebeleid zal aangepast moeten worden. Werknemers zullen bijvoorbeeld hun eigen koffiemok en bestek moeten gebruiken en ook de ruimtes zullen veel vaker schoongemaakt moeten worden. In sommige bedrijven is het directe (klant)contact namelijk gewoon nodig en kan het dus niet anders. Deze bedrijven zullen dan ook niet kunnen wachten om weer aan de slag te gaan in kantoor mits de coronaschermen zijn geplaatst natuurlijk.

En, kijk jij er al naar uit om weer naar kantoor te kunnen of blijf je voorlopig liever nog even thuiswerken?

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie