Recruitment goed uitvoeren is een lastig vak. Het matchen van de juiste kandidaat aan de baan lijkt makkelijk, maar is niet zomaar gedaan. En al helemaal als het gaat om recruitment van hoge posities zoals managementposities. Daarvoor is er executive search ontwikkeld: een extern bureau gaat headhunten voor een werkgever om een belangrijke positie te vullen. Een voorbeeld van zo’n functie is een bestuurslid bij een nationaal bekend bedrijf. Als een succesvol bedrijf is het van belang om een executive search bureau in te schakelen op het moment dat er een belangrijke positie vrijkomt. Hieronder drie redenen waarom dat zo is.

Een bureau kent de professionals

Als je je eigen recruiters een positie laat vullen die zo belangrijk is, ontstaat er een probleem. Je eigen recruiters beschikken veelal niet over een netwerk met professionals dat volstaat. Ze kunnen misschien wel contact gaan opnemen met professionals die geschikt zijn voor de functie, maar dan wordt het voorstel niet gezien door de persoon in kwestie. Wanneer een professional zich al in het netwerk begeeft van een executive search bureau, zijn ze bereid om naar een voorstel te luisteren. Voor functies op minder hoog niveau kun je wel prima je eigen recruiters inschakelen.

De match is ongeëvenaard

Bij het gebruik van een executive search bureau, ontstaat er een betere match dan wanneer je reguliere recruiters gebruikt. Executive search bureaus gaan namelijk meestal een aantal stappen verder dan alleen een cv. Een bureau luistert echt naar de ambities en wensen van zowel het bedrijf als de professional, en maakt daarin een match. Zo’n bureau heeft bovendien de ervaring en kennis die nodig is, omdat op zo’n hoog niveau gewerkt wordt voor topfuncties. Er zijn andere eigenschappen nodig om goed te functioneren op hoog niveau, en dat is bij executive search bekend.

Onboarding en coaching

Recruiters laten meestal los zodra de nieuwe werknemer is aangenomen. Af en toe een belletje over hoe het gaat gebeurt dan nog wel. Echter is dat voor een toppositie niet genoeg. Een goed executive search bureau coacht de professional de positie in, zodat beide partijen verder kunnen. Een executive search bureau adviseert zowel de nieuwe werknemer als het bedrijf hoe ze het maximale uit elkaar kunnen halen. Een goed onboarding proces is tegenwoordig cruciaal voor bedrijven. Dit is waarom ook executive search Nederland overneemt, in plaats van het reguliere recruitment proces. Het wordt erkend als de beste methode voor recruitment voor hogere functies.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie