VPN wat is dat? Een VPN verbinding staat voor Virtual Private Network, dit geeft een gebruiker beveiligde toegang tot een internet netwerk en dit zorgt ervoor dat je veiliger kunt internetten. VPN verbinding werkt op de achtergrond en verandert dus niks in het gebruik van je computer of smartphone. Al je internetverkeer wordt versleuteld waardoor andere mensen zoals hackers, overheden, internetproviders, en allerlei andere websites niet meer kunnen zien wat je aan het doen bent op het internet, internetverkeer wordt via de VPN server omgeleid waardoor ook je locatie verborgen wordt. VPN kun je zien als een soort anonieme tunnel waar alle communicatie met internet doorheen loopt, een soort slot dat niet te kraken is.

Anonieme VPN verbinding

Zoals net ook al gezegd is een VPN een soort anonieme internetverbinding waardoor niemand met je kan meekijken en je ook weer onder een ander anoniem IP adres op het internet surft, waardoor je locatie ook eens wordt versleuteld en niemand dus kan zien waar je bent. Ook kan vaak de zoekgeschiedenis niet meer achterhaald worden waardoor mensen niet weten waar jij op zoekt en omdat de verbinding dus anoniem is kunnen deze zoekgegevens niet aan jou gekoppeld worden mochten deze nog wel te achterhalen zijn omdat door middel van de VPN locatie verborgen wordt. De vraag: ‘’Een VPN wat is dat?’’ hebben we bij deze wel beantwoord maar waarom kan dit nou handig zijn op kantoor? VPN verbinding op kantoor kan er voor zorgen dat het bedrijf online beter beveiligd is, zo kan het verbergen van het IP-adres ook zorgen dat het voor hackers moeilijker is de onderneming online schade toe te doen, ook kun je vanuit kantoor veilig openbare netwerken gebruiken zodat de zoekgeschiedenis niet meer aan de desbetreffende computer gekoppeld kan worden. Op kantoor is een Netflix film kijken die niet in Nederland beschikbaar is? Check dan best VPN for Netflix, en je kan gemakkelijk alle film bekijken.

Verschillende VPN providers

Zoals ik net al noemde, het probleem met hackers, dit is ook een heel groot probleem van bedrijven die online servers gebruiken en VPN is daarnaast ook een volkomen legale oplossing om veiliger te kunnen internetten. VPN kan er daarnaast ook voor zorgen dat je vanuit kantoor buitenlandse services en websites kunt gebruiken voor waar je met Nederlandse IP-adressen en servers niet op kunt komen. Het is wel verstandig om voor het gebruik van een VPN op voorhand een bepaalde provider te kiezen, er zit verschil in VPN en dus ook in VPN providers. En nou zou je je kunnen afvragen, ‘’Waarom is dat? een VPN is toch een VPN?’’, nee dat is niet het geval. Elke provider biedt andere mogelijkheden en er zijn verschillende soorten VPN’s en VPN processen. Niet elke VPN wordt door elke provider ondersteunt, het is dus zaak om als u een VPN overweegt te nemen goed te kijken welke provider wat aanbiedt en welke mogelijkheden u tot uw beschikking wilt hebben, want niet elke provider ondersteunt elk soort VPN.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie