Wanneer je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk wel de ruimte geven om helemaal los te gaan en lekker te spelen. Zonder dat je zelf natuurlijk je nek breekt over het speelgoed wat verspreidt over de vloer ligt. Want niet alles blijft op een plek liggen, nee de hele vloer moet meegenomen worden en het liefst nog meer. En dat is alleen maar fijn zolang jouw kinderen maar lekker kunnen spelen. Maar soms ben je zelf die rommel wel eens beu en wou je dat je een aparte speelkamer voor de kinderen had waar zij heerlijk kunnen spelen en je de deur soms kan dicht trekken wanneer je even niet de behoefte hebt om het allemaal voor de zoveelste keer op te ruimen natuurlijk.

 

Voldoende licht in de kamer

Wanneer je een speelkamer voor de kinderen gaat maken. Is het wel belangrijk dat er voldoende licht in de kamer is. Want wel fijn als ze kunnen zien wat ze doen en het is ook beter voor de ogen natuurlijk. Dus zorg voor voldoende licht door middel van lampen of juist grote ramen waar natuurlijk licht door kan komen. Wil je wat warmer licht hebben maar kan je hier geen geschikte lamp voor vinden, dan kan je ook altijd nog in de hoeken of langs de rand van het plafond een led strip warm wit ophangen. Dit kan je ook nog leuk afwisselen met gekleurd licht, dan hebben ze een kleine feest kamer.

Genoeg kasten en bakken

Dit is natuurlijk belangrijk. Ondanks dat de rommel niet altijd in het zicht is, heb je deze kamer ook het liefst zo veel mogelijk opgeruimd. Dan heb je natuurlijk voldoende ruimte als kasten en bakken nodig waar alles goed in past en mooi opgeruimd kan worden. En we weten allemaal dat kinderen, bijna altijd, meer speelgoed hebben dan ze aankunnen. Dus dat je dan ook veel kasten en bakken nodig hebt om alles netjes in op te bergen. En het is ook wel handig als het allemaal op een hoogte is of op een manier dat de kinderen er zelf makkelijk bij kunnen of juist ook makkelijk zelf het speelgoed op kunnen ruimen. Want ook dat moeten kinderen leren natuurlijk. 

En voor de rest kan je de kinderen kamer invullen zoals je zelf wilt, want het wordt het kleine paradijs van de kinderen. Ook leuk om te kijken wat de kinderen leuk vinden om daar te hebben staan waar ze mee kunnen spelen of knutselen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie