Anno 2019 staat de technologie niet stil. We hebben nog niet eens het besef wat een 4K televisie of beeldscherm inhoudt of er staat alweer een nieuwere versie voor ons klaar. Niet alleen thuis merken we al deze technologische ontwikkelingen, ook op de werkvloer staat de technologie niet stil. We werken steeds meer naar het kantoor van de toekomst. Dit zogenoemde kantoor van de toekomst is niet alleen gebaseerd op de technologische ontwikkelingen, maar ook op andere manieren van werken. Ik had bijvoorbeeld nog nooit van een displayport gehoord maar het blijkt dat dit de toekomstige manier is waarmee wij onze monitoren of tv op een laptop gaan aansluiten. Ben jij benieuwd wat het kantoor van de toekomst nog meer gaat brengen? Lees dan mijn blog waarin ik jullie meeneem in trends, ontwikkelingen en andere interessante noemenswaardigheden!

Technologische ontwikkelingen

Systemen worden steeds slimmer en gaan steeds meer werk voor ons uit handen nemen. Daarom is het ook niet gek dat werkgevers actief op zoek zijn naar technologische ontwikkelingen die hun onderneming verder brengen. Waarom nog extra werknemer aannemen terwijl een computer taken geautomatiseerd kan uitvoeren. Veel van de technologische ontwikkelingen zijn gericht op het automatiseren van taken wat kostenbesparend kan werken. Maar de ontwikkelingen kunnen zich ook richten op het beter presenteren van gegevens en data. Een displayport heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om beelden op 8K resolutie te laten zien. En er moet gezegd worden, een presentatie, bedrijfsfilm of andere visuele vertoning maakt toch meer indruk op de best mogelijke resolutie! Een displayport is het klassieke schoolvoorbeeld van een kleine technologische ontwikkeling met een grote impact!

Nieuwe manieren van werken

Niet alleen systemen worden slimmer en sneller. Ook wij als werknemers blijven ons steeds meer ontwikkelen. Gelijktijdig met deze ontwikkelingen gaan we ook steeds meer nieuwe manieren van werken uitvoeren. Om kantoorruimte uit te sparen gaan mensen een dag of meerdere dagen per week thuiswerken. En als iemand ‘s nachts productiever werkt dan overdag dan wordt het allemaal maar aangemoedigd om je eigen werktijden te bepalen. Het is slechts één nieuwe manier van werken. Maar ook als we in de toekomst niet zelf achter het stuur van een auto hoeven te zitten, dan kunnen we ook al een groot gedeelte van ons werk onderweg doen. Zelfs je auto wordt dan even jouw kantoor van de toekomst. Ik ben ben zeer benieuwd en enthousiast wat de toekomst brengen gaat! Jij toch ook?

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie