Tegenwoordig verandert er veel. Het een is nog maar net geïntroduceerd en het volgende ligt al weer klaar om gebruikt te worden, zo ook op kantoor. Er zijn een aantal dingen die altijd terugkomen en die altijd nodig zijn. Ook zijn er een aantal elementen die komen en een maand later alweer vertrokken zijn. Een voorbeeld dat voorlopig nog echt zal blijven op kantoor is digitaliseren.

Post-its

Ondanks dat de hele wereld inmiddels aan het digitaliseren is, kunnen we post-its niet weg denken. Even snel een to-do opschrijven of even als boekenlegger tussen de bladzijdes. Even als een side note tussen de documenten of als hulpmiddel tijdens een brainstormsessie. Post-its zijn een must in het kantoor en zijn dan voorlopig ook nog niet weg te denken. Veel gebeurt al digitaal, maar nog niet alles kan meteen digitaal gaan. Denk bijvoorbeeld aan een brainstormsessie. Het is dan fijn om op een muur of raam post-its te kunnen plekken met nieuwe ideeën.

Digitaliseren

Dit is iets dat op elk kantoor gedaan moet worden: digitaliseren. Digitaliseren is belangrijk om in de toekomst door te kunnen werken. Digitaliseren maakt het werken niet alleen makkelijker, het maakt het ook sneller. In plaats van het lopen naar een archief om iets te zoeken, staat het nu online omdat men is begonnen met de digitalisatie. Digitaliseren heeft dit tijdperk enorm veranderd. Niet alleen op kantoor, maar waarschijnlijk ook bij u thuis. Digitalisatie is iets waar men niet om heen kan gaan.

Flexwerkenplekken

Naast post-its en digitaliseren, zijn flexwerkplekken ook een must om op kantoor te hebben. Met dit digitale tijdperk hoeft niet iedereen op een vaste plek te zitten. Door flexplekken te hebben kunnen er veel meer mensen op kantoor aan de slag. Flexwerkplekken zijn ook veel goedkoper dan vaste kantoorplekken. Niet iedereen werkt namelijk vijf dagen in de week. Door het digitaliseren werken ook veel mensen thuis. Hierdoor staat er geregeld een bureau leeg, wat eigenlijk niet nodig is. Door de flexwerkplekken kan men altijd een plekje vinden en staan er niet onnodig bureaus leeg vanwege vaste plekken.

Laptops

Door het digitaliseren wordt er bijna alleen nog maar online gewerkt. Dit kan natuurlijk ook met computers, maar dat gaat dan weer niet zo lekker met het flexwerken. Daarom zijn laptops een goede manier om te flexwerken en online te werken. Laptops kunnen overal ingezet worden en kunnen makkelijk meegenomen worden wanneer dat nodig is. Ook vanwege de digitalisatie kan men nu makkelijker met een laptop thuis werken.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie