Komt jouw auto niet meer door de keuring en moet je op zoek naar een nieuwe? Dan kun je natuurlijk weer op zoek gaan naar een eigen auto, maar je kunt ook kiezen voor car sharing, zeker in een grote stad als Amsterdam is dat een goed idee. Je kunt met car sharing gebruik maken van een auto door de Greenwheels app te downloaden en je te registreren. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een geldig rijbewijs. Je hebt dan, in Amsterdam alleen al, 775 auto's tot je beschikking. Er is er altijd wel een vrij bij jou in de buurt. Wil je een auto huren Amsterdam centraal station? Dan kan dat gewoon met car sharing!

Car sharing is de meest milieuvriendelijke oplossing

En car sharing is ook nog eens lief voor je portemonnee. Je betaalt met car sharing immers alleen voor de tijd die je de auto gebruikt en de kilometers die je aflegt. Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud, reparaties, vervangend vervoer bij schade, verzekeringen, wegenbelasting en parkeerkosten. Zelfs de brandstof is inbegrepen. Waarom car sharing milieuvriendelijk is? Iedere Greenwheels deelauto kan tot wel 11 auto's vervangen. Door car sharing denk je er beter over na of je écht een auto nodig hebt. Het gevolg is dan vaak dat je sneller de fiets of het openbaar vervoer pakt. En dat is beter voor de luchtkwaliteit in de stad.

Minder auto's staat gelijk aan minder file

Je kunt het op je vingers natellen, wanneer één Greenwheels auto tot wel 11 auto's kan vervangen, levert dat met 775 auto's in Amsterdam een enorme winst op. Hierdoor zullen de straten minder vol staan tijdens de piekuren en zullen er minder uitlaatgassen tussen de huizen blijven hangen. Dat is natuurlijk al een enorme milieuwinst! Ook zijn er minder parkeerplekken nodig en blijft er extra ruimte over voor groen in de stad.

Een Greenwheels auto op ieder station

Reis je met de trein en wil je het laatste stuk, in een voor jou vreemde stad, niet met het openbaar vervoer afleggen? Dan staat er altijd wel een Greenwheels auto voor je klaar bij het station. Je kunt deze auto al ruim van te voren reserveren, maar je kunt er ook voor kiezen om dat vanuit de trein te doen. Bijvoorbeeld als je eerst het idee had om te gaan lopen, maar je teveel vertraging hebt opgelopen onderweg om op tijd op je afspraak te zijn. Zo handig is die Greenwheels app|!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie