Vlak voordat de coronacrisis uitbrak in China, zat ik samen met twee van mijn collega’s in Shanghai. We waren hier naartoe gereisd om een nieuwe zakendeal af te sluiten. Het plan was om er twee weken te verblijven en de stad te bekijken in de tijd die we over hadden. Helaas is er roet in ons eten gegooid, waardoor we maar halverwege de onderhandelingen zijn gekomen. Wel hebben we een mooie deel van de stad mogen bekijken. Ben je benieuwd naar ons verhaal? Lees dan snel verder!

Het magische Shanghai

Misschien is dit iets wat je al weet maar hoe dan ook is het een leuk puntje voor trivia: Shanghai is de grootste stad van China. Het is zelfs de grootste gemeente ter wereld! Deze metropool is echt een geweldige beleving om doorheen te wandelen. Ondanks het feit de stad eigenlijk nog vrij jong is (dateert uit 1550, wanneer de stadsmuur werd gebouwd) is het centrum van de stad helemaal volgepropt met de nieuwste en modernste architectuur die je maar bedenken kan.

Als je Nanjing Road vergelijkt met de jaren 20/30 en nu, dan zie je echt een wezenlijk verschil. Nog een leuk trivia weetje: wist je dat Shanghai de enige stad ter wereld was die openstond voor het ontvangen van Joden? Dit heeft erin geresulteerd dat veel mensen met dit geloof zich hier hebben gevestigd. Hier is vandaag de dag echter niet veel meer van te zien, toch is het misschien wel een interessant puntje van aandacht.

Als je tot rust wil komen in deze wirwar van geweldige wolkenkrabbers, verkeer en mensen, kan je het beste naar de Yuyuan-tuinen gaan. Dit is een van de meest rustgevende bezienswaardigheden in de stad. Het is een van de meest weelderige en klassieke Chinese tuinen ter wereld!

Snel terug naar Amsterdam

Helaas hebben wij maar een deel van de schatten van deze stad mogen aanschouwen. Toen wij in december te horen kregen dat er misschien gevaar was dat wij niet meer terug naar huis zouden kunnen komen als we nog een week langer bleven, hebben we geen enkel risico genomen. We hebben direct onze vlucht naar Amsterdam laten omboeken.

Eenmaal op het vliegveld aangekomen moesten we naar Leiden zien te komen. Na even gezocht te hebben op het internet naar ‘taxi Leiden’ kwamen we al gauw terecht bij LTC taxi. Het enige wat we hoefden te vragen was kan jij voor ons een taxi Schiphol Leiden regelen? Al gauw hadden we een taxi die ons kwam oppikken. We hebben een heerlijke reis gehad in een luxe busje. Echt een aanrader dit bedrijf!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie