Blended learning is een nieuw begrip in het studeren. Tegenwoordig studeren en leren we niet meer op de klassieke manieren. Vroeger was het erg gebruikelijk om gewoon thuis of in de bibliotheek uit een boek te leren. In de tijd dat het internet nog niet bestond had je ook geen andere keuze. In de huidige tijd kan je door gebruik te maken van alle verschillende middelen op het internet op verschillende manieren leren. Dit noemen we met een Engelse term blended learning. De naam verklapt al wat het begrip inhoudt, namelijk gemixt leren. Dankzij de vele middelen op het internet zijn er vaak meerdere manieren om hetzelfde te leren. Hier in mijn blog op Officestuff.nl geef ik tips over bedrijfsleven en trainingen. Blended learning is ook zeker een goede tip om toe te gaan passen op kantoor, scholen of tijdens bijzondere trainingen.

Blended learning kan op je eigen manier

Het voordeel aan blended learning is het feit dat iedereen op zijn eigen persoonlijke manier een keuze kan maken in een weg. Zo kan de ene persoon een andere manier van blended learning prettiger vinden dan jijzelf. Het leuke aan blended learning is dat iedereen zijn eigen leerpad kan kiezen. Misschien is het voor jou prettiger om te leren door middel van het kijken van video’s. Dan is YouTube een uitstekend kanaal om te leren. Sommige mensen zullen kiezen voor de klassieke manier van leren, wat natuurlijk nog steeds prima kan. Ook e-learning cursussen zijn niet meer weg te denken van het internet. Denk dus goed na over jouw persoonlijke voorkeuren. Het meest belangrijke is dat je begrijpt wat voor jou de beste leermethodes zijn.

Blended learning heeft verschillende mogelijkheden

Wie als bedrijf of school de plannen heeft om blended learning toe te gaan passen kan nadenken over een aantal zaken. De uitdaging is om alle leerpaden op de juiste manier te monitoren. Als je een groep van 50 of 100 man hebt kan dit lastig worden. Een LMS-systeem is daarom handig om gebruik van te maken zodat alle leerpaden inzichtelijk zijn. Ook kunnen hier alle boeken zowel digitaal als klassikaal worden opgeslagen. Als cursist of docent kan je nu een mix van leermiddelen samenstellen die zo het blended learning pakket vormen. Vergeet niet dat elk leerpad een einddoel moet hebben en dat alle leerlingen wel hetzelfde moeten leren. Zoek dus uit de verschillende trainingen de juiste opties bij elkaar.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie