De winter is nu officieel bijna twee weken geleden begonnen, al voelt het alsof het al een maand of twee winter is. Helaas hebben wij waarschijnlijk nog een stuk meer kou in het verschiet, dus het is nog niet te laat om jezelf goed voor te bereiden op de echte kou. Zelf vind ik het vreselijk om het koud te hebben, en ik ken weinig mensen die er juist warm voor lopen. Gelukkig hoeven wij anno 2020 geen kou meer te lijden, mits wij ons goed voorbereiden. Er zijn een aantal gewoontes die je wilt aanwennen, en een aantal spullen die je wilt aanschaffen voordat het kwik onder nul daalt. Daarom hier een korte checklist van dingen die jij kunt doen om het deze winter niet koud te hebben.

Prep jouw huis

Zodra het buiten een beetje koud wordt grijpen mensen al snel naar de thermostaat. Door de verwarming een paar graden warmer te zetten is het lekker warm binnen, toch? Nou, niet doen dus. Niet alleen verspil je een hoop energie, iets wat je zowel direct als indirect in jouw portemonnee gaat voelen, ook is het verschil met buiten vaak groter dan nodig. Probeer juist van tevoren te wennen aan een graadje kouder, zodat het in de winter minder vervelend aanvoelt. Investeer in plaats daarvan bijvoorbeeld in een Klippan deken. Die houdt jou net zo makkelijk warm hoor! Ook wil je alle ramen gemaakt hebben van dubbel glas, en een goede isolatie is ook erg belangrijk. 

Zorg voor goede winterkleding

Als eerste is het belangrijk dat je een goede jas hebt. Het koudste is het natuurlijk als je buiten bent, en het verschil tussen een goede winterjas en een gewone jas is gigantisch. Als het goed is heb je amper door dat je buiten bent, op een bevroren neus na. Naast een goede jas wil je voornamelijk een strakke onderlaag dragen. Het hoeft geen thermokleding te zijn, al is dat wel erg comfortabel. Een strak shirtje werkt ook wel, als het maar lange mouwen heeft. Jouw lichaamswarmte wordt het beste bewaard als er strak op de huid een kledinglaag zit. Je wilt natuurlijk ook wel een dikke trui en een warme broek, maar dat is niet het belangrijkste. Naast deze kleding wil je ook nog een paar accessoires zoals handschoenen, een muts, en een sjaal. Een trui met een hoge kraag, zoals een colbert, werkt natuurlijk ook prima. Een stevig paar schoenen zonder luchtinlaat, met lekkere dikke sokken houden jouw voeten warm en droog!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie