Als je toe bent aan een (nieuwe) werkplek voor jezelf, dan heb je nogal wat keuzes te maken. Want waarom kies je voor dít bureau en niet voor dát bureau? Zit deze bureaustoel echt beter dan die andere? En hoe zit het met de kosten? Keuzes die soms nog lang niet meevallen. Maar die wel te doen zijn. Je kunt het inrichten van een kantoor vergelijken met het inrichten van je badkamer. Tussen al die badkamermeubels staat precies die die bij jouw badkamer past. En dat geldt ook voor een douchecabine. Voor je kantoor geldt, net zoals voor je badkamer, dat goed licht belangrijk is. Je wilt immers goed kunnen zien wat je doet.

Kies een speciale kamer als kantoor

Wanneer je, zoals ik, vanuit huis werkt, dan is het evengoed fijn als je de deur achter je dicht kunt trekken. Wanneer je in de huiskamer zit te werken, dan heb je altijd nog zicht op je laptop en dan kom je veel minder aan je rust toe. Een apart kantoor is dus ook voor ZZP-ers belangrijk. Op die manier kun je zaken en privé goed gescheiden houden. Door een aparte kamer toe te wijzen als kantoorruimte, claim je deze kamer dus volledig voor jezelf. Jouw werkplek en jouw regels.
Badkamermeubels

Een nieuw kantoor inrichten op je werk

Als je in loondienst bent, dan heb je gewoon te dealen met de spullen die er staan. Sommige bedrijven willen nog wel een bureaustoel voor je aanschaffen, maar veel verder dan dat zal het niet gaan. Ben je echter de baas in je bedrijf, dan kun je je kantoor wel helemaal naar je zin inrichten. Een ruim bureau en een extra zitje voor de meer informele gesprekken. De echte vergaderingen vinden natuurlijk plaats in de speciaal daartoe aangewezen vergaderruimte.

Privacy is belangrijk op kantoor

Zeker wanneer je te maken hebt met mensen die je telefonisch of persoonlijk te woord wilt staan, is privacy echt wel belangrijk. Het is dus belangrijk dat je een deur hebt die dicht kan of een aparte ruimte om mensen te ontvangen. Zo blijven ook de meest gevoelige gesprekken gewoon privé. Denk dan bijvoorbeeld aan gesprekken over geld en inkomen of het aanschaffen van een huis. Ook andere adviesgesprekken kunnen mensen in verlegenheid brengen als ze open en bloot gevoerd moeten worden. Een goed ingericht kantoor is ook op dit soort gesprekken ingesteld. Het is een kwestie van goed nadenken en je inleven in de klanten.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie