Heb je een eigen kantoor, of ben je verantwoordelijk voor de inrichting van een kantoor? Dan is het belangrijk om regelmatig te pijlen of je werknemers nog tevreden zijn en of het werkklimaat nog goed is. Het is namelijk belangrijk om aandacht te geven aan een kantoor, het is immers de plek waar al het werk verzet wordt. Wanneer je een kantoor hebt is het altijd slim om te kijken hoe je deze zo fijn mogelijk kan maken voor de mensen die hier werken. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het aangenaam maken van een kantoor en hoe je dit goed kan onderhouden. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

De inrichting

Ten eerste is het slim om te kijken naar een logisch inrichting. Je wilt aan de ene kant natuurlijk ruimte bieden aan je werknemers, en aan de andere kant wil je natuurlijk zoveel mogelijk ruimte benutten. Je kan dit op verschillende manieren doen. Het is slim om te beginnen met het bepalen van de hoeveelheid plekken dat je wilt creëren. Houd hier altijd rekening met een marge van ongeveer twee. Wanneer je als bedrijf groeit wil je niet elke twee of drie maanden de inrichting veranderen. Dit zorgt er namelijk voor dat je constant bezig bent met inrichten in plaats van daadwerkelijk aan belangrijke activiteiten te werken. Vervolgens is het belangrijk om te kijken hoeveel plekken je in één ruimte neerzet. Afhankelijk van hoeveel man personeel je hebt en hoeveel daglicht/frisse lucht er is kan je dit bepalen. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de aankleding.

Aankleding en accessoires

Naast de standaard spullen die je nodig hebt op kantoor is het ook belangrijk om enige vorm van aankleding en accessoires toe te voegen. De aankleding van een kantoor bepaald meestal de sfeer die in het kantoor hangt. De sfeer is uiteindelijk een belangrijke factor voor de effectiviteit en sfeer onderling bij je werknemers. Je kan bijvoorbeeld kantoorplanten of grote kamerplant schaduw in je pand neerzetten. Dit zorgt voor wat levendigheid, wat uiteindelijk zorgt voor een relaxed sfeer op de werkvloer. Daarnaast is het leuk om een aantal dingen toe te voegen waardoor je personeel op bepaalde momenten en totaal wat anders kunnen doen dan werken. Denk bijvoorbeeld aan een tafelvoetbaltafel of aan een tafeltennistafel. Hierdoor kunnen je werknemers even met iets anders bezig zijn, dit is goed voor de effectiviteit.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie