Ben je van plan om je eigen zaak op te starten? Dan komt hier heel wat bij kijken. Er zijn veel dingen die in orde gebracht moeten worden voor je daadwerkelijk met je eigen zaak kunt beginnen. Hieronder vind je alvast 3 zaken die je het liefst meteen geregeld wilt hebben. Dus 3 zaken dat je het best zo snel mogelijk in orde kunt brengen voor dat je kan starten met je eigen zaak!

In orde zijn met je papieren

Dat is natuurlijk het belangrijkste. Er zijn heel wat papieren die in orde gebracht moeten worden bij het opstarten als ondernemer. Zo moet je zeker een ondernemingsnummer aanvragen en een stappenplan opstellen. Daarnaast moet je ook kijken of je personeel nodig hebt, eventueel opzoek gaan naar een boekhouder die de financiële zaken voor je kan regelen, een rekening voor je zaak openen, kijken of je vergunningen nodig hebt, je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds en een ziekenfonds. Weet je niet goed wat je allemaal in orde moet brengen? Vraag dan raad aan zzp Nederland, Unizo voor de Belgen. 

Het vinden van de ideale werkplek

Als je papieren allemaal in orde zijn, dan is het tijd om je plan concreter te maken. Om als zelfstandige te werk te gaan, heb je ook de ideale werkplek nodig. Afhankelijk van het soort werk dat je gaat verrichten ga je dan opzoek naar de juiste locatie en de juiste ruimte. Dat kan een kantoor in het midden van een grote stad zijn, of een winkelpand dichtbij een snelweg. Zorg ervoor dat de werkplek goed past bij de activiteiten die je gaat uitvoeren en dat de locatie goed aansluit bij de klanten die je zoekt. Hou daarnaast ook altijd rekening met je budget. Als beginnende ondernemer heb je niet altijd evenveel budget om in je zaak te steken. Het is daarom geen slecht idee om klein te beginnen, maar dan later je zaak uit te breiden. Je kan dan nog verhuizen naar een groter kantoor waar je meer personeel kan aanwerven als je zaak een succes is.

Het aanschaffen en in orde brengen van de nodige apparatuur

Een kantoor of een pand zonder de nodige apparatuur, is gewoon een lege ruimte die geen enkele meerwaarde biedt aan je zaak. Zorg er daarom voor dat je zo snel mogelijk je benodigdheden aankoopt als je de ideale werkplek gevonden hebt. Wat je nodig hebt hangt natuurlijk sterk af van het soort zaak dat je gaat opstarten, maar in de meeste zaken komt een kwaliteitsvolle computer goed van pas. Een goede aanrader is de Macbook, omdat deze kwaliteitsvolle laptop makkelijk is om mee te werken. Heb je er al aangekocht maar zijn er een paar aan vervanging toe? Koop dan niet meteen nieuwe Een expert kan namelijk makkelijk je Macbook scherm vervangen, zo spaar je geld uit! Er zijn tegenwoordig veel plaatsen waar ze een Macbook scherm vervangen, dus waarschijnlijk ook dicht bij jou in de buurt.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie