Zet je huis in een nieuw licht

Een industriële lamp, led spot of sfeerlicht. De opties voor het verlichten van je huis zijn eindeloos. Als je op zoek ben naar een strakke minimale lamp met maximaal licht en mogelijkheid tot dimmen, dan zijn led spots de oplossing voor jou. In deze blog vertel ik je over de led spot, hoe het werkt en waar je op moet letten bij het kopen van deze lichten.

 

Wat is een led spot?

 

Ledlampen zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren. Led spots zijn lampen die veel beter zijn voor het milieu omdat ze minder energie verbruiken, tot wel 15% minder dan de traditionele gloeilamp en tot wel 90% van de gewone hallogeenlamp. Daarnaast is de levensduur van deze lamp enorm lang en hoef je ze dus zelden te vervangen. Led spots worden vaak ingebouwd in het plafond zodat de lamp zelf bijna niet zichtbaar is. Indien jouw plafond hier niet geschikt voor is, kan je ook kiezen voor opbouwspots. Deze spots worden niet in het plafond ingebouwd maar er op gezet.

 

Dim de boel

 

Na een lange werkdag wil je niet thuiskomen en verblind worden door fel en hard licht. Met led spots kan je zelf kiezen welke kleur licht bij jouw past. Daarnaast kan je kiezen voor licht met een dimmer. Zo kan je voor ieder diner of feestje de juiste sfeer zetten met de verlichting. Het dimmen van licht zorgt namelijk voor een intieme en ontspannen sfeer. Maar ook als je na een lange dag thuis komt en wilt lezen, of iets dergelijks, kan je de lichtintensiteit aanpassen aan jouw wensen. Een dimmer is vaak een simpele ronde knop die op 100% van de intensiteit kan worden gezet, naar 0 kan worden gedraaid en alles daar tussen in. Simpel en handig.

 

Waar moet je op letten?

 

Bij het kopen van led spots zijn er een aantal dingen waar je op moet letten zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan. Led spots gaan over het algemeen lang mee. Voordat je deze lampen aanschaft, raad ik aan om te checken of dat ook geldt voor de lampen die jij gekozen hebt.

Ik zei eerder ook al dat er verschillende kleuren licht zijn. Als je de lampen in de winkel koopt, heb je vaak de mogelijkheid om te kunnen kijken welke lamp bij jouw wensen past. Er is veel keus tussen warme en koude verlichting en alles wat daar tussenin zit.

Mobiele versie afsluiten