Wat doe je als je een verkeersongeluk hebt in Lelystad?

Ben je rustig aan het rijden in Lelystad en wordt je aangereden met de auto? Vervelend, maar dan spreek je wel over een verkeersongeval en dit gebeurt jaarlijks bij duizenden automobilisten. Een verkeersongeval is altijd vervelend, vooral als je letselschade opgelopen hebt. Als je letselschade opgelopen hebt, is het heel belangrijk dat je jezelf direct laat controleren door een arts in het ziekenhuis. Gezondheid staat namelijk op nummer één en het is belangrijk dat je ook snel weer hersteld. Volledig herstel kan lang duren en vaak zijn er meerdere dingen waar je voor moet betalen. Veel van deze kosten kunnen zorgen voor financiële problemen en dat is natuurlijk niet de bedoeling als je niet verantwoordelijk bent voor het ongeluk. Letselschade claimen bij de tegenpartij is de juiste stap, maar hoe werkt dit? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Schakel een advocaat in

Als je een andere partij aansprakelijk wilt stellen voor de letselschade, is het van belang dat je een advocaat inschakelt. Woon je in Lelystad? Schakel dan een letselschade advocaat Lelystad in, of als je in Rotterdam woont een letselschade advocaat Rotterdam. Er zijn namelijk veel regeltjes en er moet rekening gehouden worden met de wetgeving. Zelf heb je letselschade en kan het zijn dat je hier niet bij kunt zijn. Een advocaat inschakelen is daarom het beste wat je kunt doen. Daarnaast weet een advocaat ook precies hoe je een tegenpartij officieel aansprakelijk kunt stellen. De advocaat voert de gesprekken en zorgt ervoor dat alles goed loopt en dat je een stuk sneller je schadevergoeding krijgt. Toch zijn er bepaalde zaken, waarmee je de advocaat moet helpen. Hieronder lees je daar meer over.

Verzamelen van bewijs

Een advocaat kan een tegenpartij niet zomaar aansprakelijk stellen voor de letselschade die je hebt opgelopen. Hiervoor moet bewijs zijn en dit bewijs moet laten zien dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ongeluk. Zorg dus voor bewijzen en maak een verslag van alle gebeurtenissen en verzamel de getuigen. Vaak zijn er getuige aanwezig bij het ongeluk en kun je hier het telefoonnummer van vragen. Deze kunnen een verklaring afleggen, waarin ze hebben gezien dat de tegenpartij verantwoordelijk is. Daarnaast moet je natuurlijk alle kosten bijhouden, die je maakt tijdens je volledig herstel. Deze kosten bepalen namelijk hoe hoog de schadevergoeding wordt, deze kan dan verhaald worden op de tegenpartij.

Mobiele versie afsluiten