Als je eigenaar bent van een grotere onderneming of leidinggevende bent van een grotere onderneming, dan is het je verantwoordelijkheid dat de werknemers goed presteren. Goed presterende werknemers hebben namelijk zeer veel invloed op de cijfers van een onderneming. Dit wordt helaas nog erg vaak door ondernemers en leidinggevende onderschat. Je wilt natuurlijk ook dat het team van je bedrijf uit het beste van het beste staat, maar dat is moeilijk te bereiken. Daarom is het belangrijk om vlootschouw toe te passen. Er zijn nog enkele punten waarom het erg belangrijk is om vlootschouw toe te passen. Welke punten dat zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Je kunt zien of een werknemer goed presteert 

Door performance management op de juiste manier toe te passen, kun je zeer eenvoudig achterhalen of een werknemer wel goed presteert. Het is voor de rest van zijn/haar team erg vervelend als deze werknemer niet goed presteert. Mocht je door het toepassen van performance management erachter komen dat deze werknemer ondermaats presteert, dan kun je op dit moment snel schakelen en kijken hoe je hier verbetering in kan brengen. Dit kan door de werknemer over te plaatsen naar een ander team, maar vaak is het voeren van een goed gesprek al voldoende. 

 

Worden de kernwaarden van de onderneming wel nageleefd?

Elke onderneming heeft zijn eigen kernwaarden en het is belangrijk dat deze wel nageleefd worden. Door vlootschouw toe te passen, kun je zeer eenvoudig achterhalen of de kernwaarden van de onderneming nageleefd worden. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen daar redenen achter zitten. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde werknemer zich niet thuis voelt in een onderneming, maar ook kan het zo zijn dat de werknemers de kernwaarden niet goed bij de onderneming vinden passen. 

 

De HR-afdeling kan efficiënter werken 

Een van de grootste voordelen van het toepassen van performance management, is dat de HR-afdeling efficiënter en gerichter kan werken. Door het toepassen van performance management wordt er enorm veel waardevolle data verzameld over de werknemer. Hieraan kan de HR-afdeling zien welke werknemer het erg goed doet, maar ook welke medewerkers het beste op zoek kunnen gaan naar een nieuwe baan. Dit is precies de reden waarom vrijwel elke grote onderneming in Nederland performance management toepast. Het doel is namelijk om een zeer krachtig team te bouwen dat keer op keer boven zich uitsteekt.

Categorieën: Nieuws