Als je op zoek bent naar een betrouwbare en krachtige e-commerceplatform dat speciaal is ontworpen voor B2B-bedrijven, dan is Magento 2 echt een goede optie. Magento 2 is een veelzijdig platform dat voor vele B2B-bedrijven professionele online webshops biedt en veel klanten aantrekt. In deze gids zullen we je alles laten zien wat je moet weten over het gebruik van Magento B2B.

Vanuit het technische perspectief biedt Magento 2 een krachtige en flexibele oplossing voor bedrijven die een webshop willen maken. Het platform maakt gebruik van een modulair framework dat makkelijk is aan te passen. Het heeft een aantal geweldige extensies, waaronder een lekker zoekalgoritme, een goede beveiliging en een eenvoudig te gebruiken CMS. Ook de integratie met externe applicaties is eenvoudig.

Functionaliteiten Magento 2

Verder heeft Magento 2 een aantal geweldige kenmerken die het perfect maken voor gebruik met B2B-bedrijven. De functionaliteiten zijn onder meer:

  • Kortingen op basis van orderafhankelijkheid: Magento 2 biedt klanten de mogelijkheid om kortingen te krijgen op basis van hun orderafhankelijkheid. Dit betekent dat klanten die vaker bij je winkel bestellen, meer kortingen kunnen krijgen
  • Mogelijkheid om prijzen aan te passen op basis van de klant: Magento 2 biedt de mogelijkheid om klantenprijzen te stellen op basis van hun ordervolume of frequentie.
  • Progressive web app: gebruiksvriendelijke web app maken zodat men gemakkelijk kan navigeren en bestellen op je webshop.
  • Bedrijfsgroepen- en accounts: Magento 2 biedt de mogelijkheid om bedrijfsgroepen te maken met specifieke kortingen op producten of diensten.
  • Verzendkosten: In Magento 2 kan je verzendkosten instellen op basis van bedrijfsgroepen, producten of landen.
  • Loyaliteitsprogramma's: Magento 2 biedt de mogelijkheid om een loyaliteitsprogramma te maken waarmee je klantunt belonen voor het kopen van je producten.
  • Klanten verwerken: Met Magento 2 kunnen klanten eenvoudig worden verwerkt met behulp van een opt-in formulier.

Webshopbeheer

Naast deze technische aspecten biedt Magento 2 ook een aantal geweldige opties voor het beheer van je webshop. Met Magento 2 kun je een klantenportaal maken waar klanten informatie over hun bestellingen kunnen zien, hun facturen inzien en zelfs hun bestellingen annuleren. Ook kunnen klanten bestellingen volgen via een order tracking systeem.Verder heeft Magento 2 ook geweldige kenmerken om je webshop te promoten, zoals e-mail marketing, SEO-optimalisatie, banneradvertenties en meer. Ook is het mogelijk om je webshop te integreren met externe systemen zoals ERP-systemen, boekhoudsoftware en meer.

Conclusie

Magento 2 is een krachtig e-commerceplatform dat perfect is voor B2B-bedrijven. Het biedt een geweldige klantenportaal, kortingen op basis van orderafhankelijkheid en een aantal geweldige promotie-opties. Al met al is Magento 2 een zeer goede oplossing voor het maken van een professionele webshop voor je B2B-bedrijf.

Categorieën: Nieuws